Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Ella, Teknisk kemi 300 hp

Ella studerar Teknisk kemi 300 hp. Här berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Ella. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Ella, student på Teknisk kemi

Kontakta Ella via formuläret nedan. Hon svarar gärna på dina frågor.

Ella berättar om sin tid på KTH 

Hej! Jag heter Ella, är 25 år gammal och kommer från början från Göteborg. Jag läser mitt tredje år på civilingenjörsutbildningen inom Teknisk kemi. Jag har alltid gillat kemi och efter att ha läst på om utbildningen var det ett självklart val. Det är en bred linje med goda möjligheter att fördjupa sig inom det man med tiden kommer fram till att man tycker är mest intressant. Så även om man inte är helt säker på exakt vad man vill jobba med i framtiden är Teknisk kemi ett jättebra val!

Efter studenten tog jag några sabbatsår och säsongade i fjällen innan jag kände mig redo att börja plugga igen. Jag ville tillbaka till en stor stad, men flytta hem till Göteborg var jag inte så sugen på. Stockholm var inte ett självklart val, men jag kände till KTH och visste att skolan hade ett gott rykte och bra kontakt med näringslivet. Nu i efterhand kan jag säga att jag verkligen är supernöjd med mitt val.

Innan jag flyttade hit var jag lite orolig över boende, men jag fick utan större problem tag i ett korridorsrum. Mitt störta tips är att ställa sig i bostadskö hos SSSB i förväg, man kan samla ihop 90 ködagar innan man ens blivit antagen!

Utöver studierna har jag involverat mig mycket inom studentlivet, jag har t ex varit med och arrangerat Mottagningen samt suttit i Kemisektionens styrelse. Mottagningen äger rum två veckor innan skolstart och innebär en massa roliga aktiviteter och en chans att lära känna sina nya klasskamrater. Under mottagningen hålls även introkurser i exempelvis matematik, extra bra om man, som jag var, är lite orolig att ha glömt allt man lärde sig på gymnasiet. När mottagningen är över och plugget drar i gång är så klart inte allt det roliga över. På KTH finns ett rikt studentliv med en massa olika föreningar, evenemang och festligheter – någonting för alla! 

Fråga Ella

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2023-10-31