Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida

Dina, Teknisk matematik 300 hp

Dina studerar Teknisk matematik 300 hp. Här berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Dina. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Dina, student på Teknisk matematik

Kontakta Dina via formuläret nedan. Hon svarar gärna på dina frågor.

Dina berättar om sin tid på KTH

Hej! Mitt namn är Dina och jag läser nu mitt andra år på civilingenjörsutbildningen inom Teknisk matematik (TM) på KTH. Jag är 21 år gammal och flyttade ner från Umeå för att studera på KTH. 

Under min uppväxt var mitt drömjobb matematiker, men i högstadiet svalnade mitt intresse. Efter att ha valt ekonomiprogrammet på gymnasiet återupptäckte jag mitt intresse för matte. Jag läste då de kurser som krävdes för att bli behörig till civilingenjörsprogrammen som extrakurser under gymnasietiden. 

Jag längtade efter att bo i en ny, större och livligare stad; Stockholm var ett självklart val för mig precis som för många andra umebor. För dig som är kulturintresserad, uppskattar vacker arkitektur omgiven av natur och som söker en dynamisk arbetsmarknad är Stockholm din stad. Med den bakgrunden var det naturligt för mig att sträva mot TM när detta program introducerades på KTH. På sensommaren, innan jag skulle börja plugga, satte jag mig förväntansfullt på ett tåg med mitt pick och pack och snart anlände jag till Stockholm. Jag kan glatt säga att mina förväntningar överträffats. 

För dig som är nyfiken på TM så finns det fler vägar in än betyg och du behöver inte vara ett geni för att lyckas. Nyckeln är arbetsamhet och framförallt ett genuint intresse för ämnet, vilket kommer hjälpa dig förstå även avancerade koncept. Universitetslivet ger stor frihet, men också stort ansvar. Hitta din egen studieteknik och arbeta hårt. Kom ihåg att ta hand om dig själv – sova, träna och äta hälsosamt är viktigt. Men glöm inte heller att njuta av livet, även som student på ett krävande program är det viktigt att unna sig tid för fredagsmys, fester och andra nöjen.

Fråga Dina

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2023-10-30