Miryam, Byggteknik och design 180 hp
Miryam studerar Byggteknik och design 180 hp. Här berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Miryam. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.
Miryam berättar om sin tid på KTH
Hejhopp! Mitt namn är Miryam och jag är 22 år. Jag pluggar tredje året på högskoleingenjörsutbildningen inom Byggteknik och design på KTH Campus. Jag kommer från Sandviken, en liten stad i Gävleborgs län.
I flera år hade jag drömt om att få flytta till Stockholm och plugga på KTH, men jag hörde att man behöver vara ett mattegeni för att klara av studierna. Matematik var inte mitt starkaste ämne även om jag hade ett intresse för det. Jag gav upp på den drömmen och sökte till en ingenjörsutbildning i Västerås. Jag blev antagen, men tackade nej. Jag jobbade i stället ett år och läste matte 4 och 5. Sen bestämde jag mig för att följa min dröm och idag läser jag mitt förstahandsval. Matematiken som oroade mig löste sig bra!
KTH erbjuder ett fantastiskt studentliv där det finns mycket att göra och engagera sig i. Du som nyantagen kan vara med i mottagningen där man under tvåveckors tid frivilligt får vara med på roliga aktiviteter och lära känna sina klasskamrater innan kursstart.
Några månader innan antagningsbeskedet ställde jag mig i bostadskö via Heimstaden och i augusti fick jag en studentlägenhet. Bor idag söder om Stockholm, nära till kollektivtrafiken in till Stockholm city.
Jag rekommenderar starkt min utbildning till dig som precis som jag är intresserad av konstruktion, byggnader och arkitektur. Under utbildningen samarbetar vi med näringslivet och personer från byggbranschen besöker oss i våra kurser. Vi får bättre insikt i vilka yrkesroller som finns samtidigt som vi knyter kontakter.
Vår utbildning är treårig och man kan läsa till en master efteråt om man vill fördjupa sig inom ett visst område. Annars är du färdig byggnadsingenjör efter 3 år och kan börja arbeta. Jag vet ännu inte vad jag vill arbeta med, men konstruktörsyrket och produktionen låter intressant.