Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Tina, Kemiteknik 180 hp

Tina studerar Kemiteknik 180 hp. Här berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Tina. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Tina, student på Kemiteknik

Kontakta Tina via formuläret nedan. Hon svarar gärna på dina frågor.

Tina berättar om sin tid på KTH

Hej! Jag heter Tina, är 22 år gammal och född och uppvuxen i Stockholm! Jag läser högskoleutbildningen inom Kemiteknik och går mitt andra år på KTH Campus. Jag valde att plugga på KTH för att jag uppskattar att Stockholm både har studentliv och storstadsliv!

Jag läste natur/natur på gymnasiet och efter studenten velade jag mellan en rad olika utbildningar i helt olika branscher och visste inte vad som skulle passa just mig. Efter mina sabbatsår så insåg jag att jag ville jobba med projektledning i någon form och med ett intresse för kemi så kändes en ingenjörsutbildning som en självklar väg dit. Jag tycker om att utbildningen är så bred och att kemiindustrin är stor. Det kännes som en trygghet när jag började plugga. En sak till jag verkligen uppskattar är att det är många praktiska moment, projektarbeten och labbar som verkligen fördjupar ens kunskaper!

Den första perioden på KTH inleds med en frivillig mottagning på i två veckor. Rekommendera verkligen att du ska ge mottagningen en chans för det är ett bra tillfälle att få lära känna alla nya studenter på KTH. Mottagningen består av introkurser som är bra att gå på om du behöver fräscha upp ditt minne, inspirationsföreläsningar som ger en inblick i arbetslivet efter examen och massa andra roliga sociala aktiviteter! Jag skulle verkligen vilja säga att KTH har riktigt bra studentliv. Det finns något för alla och om du skulle tröttna på studentlivet så är ju Stockholm en stad med mycket liv så det finns alltid något annat att hitta på!

Universitetet är en stor omställning från gymnasiet, det är inte alls lika många obligatoriska moment vilket i sin tur leder till att du får ta mycket mer ansvar. Detta är dock otroligt bra för alla kurser du läser kommer inte alltid vara lika svåra och det är skönt att få lägga upp sina studier på egen hand. Det kan kännas otroligt svårt i början men jag kan lova att det kommer kännas lättare efter ett tag. Det finns så mycket hjälp att få på KTH så inget är omöjligt!

Fråga Tina

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2022-11-01