Till innehåll på sidan

Michaela, Informations- och kommunikationsteknik 180 hp

Michaela studerar Informations- och kommunikationsteknik 180 hp. Här berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH.

Michaela,  Informations- och kommunikationsteknik 180 hp

Michaela berättar om sin tid på KTH

Hej! Mitt namn är Michaela och jag är 22 år gammal. Jag studerar mitt tredje år på kandidatprogrammet Informations- och kommunikationsteknik. Detta kandidatprogram är internationellt, vilket betyder att de flesta studenter inte kommer ifrån Sverige och alla kurser är på engelska. Jag är född och uppvuxen här i Stockholm och plugga här var viktig för mig när jag sökte till universitetet då jag ville ha möjligheten att bo hemma under min utbildning. Idag spenderar jag mina dagar först och främst på KTH Kista, vilket är det campus där de flesta av KTH:s dataorienterade utbildningar finns.

När jag sökte till universitetet så visste jag att jag ville studera informationsteknik/data, att jag ville bo kvar i Stockholm och att jag ville att utbildningen skulle vara på engelska. Detta ledde till att jag ansökte till den utbildning som jag studerar idag. 

Studentlivet i Stockholm är större än vad många tror då Stockholm inte är känt som en klassisk studentstad. Till skillnad från många andra platser så har Stockholm ett rikt studentliv plus allt som en storstad erbjuder, både när det kommer till nöjen och karriärmöjligheter. Jag är själv ganska aktiv i studentlivet och är med i flera organisationer inom KTH.

När jag är klar med min utbildning så planerar jag på att läsa en master och sen jobba inom datasäkerhet. För dig som funderar på att studera på KTH så tänker jag säga att du inte ska vara rädd för att testa nya saker. Genom att följa detta råd så har jag fått lära känna massor av nya människor och lärt känna mig själv bättre.

Läs mer

Informations- och kommunikationsteknik 180 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2023-05-04