Till innehåll på sidan

Teknologie kandidat på KTH

En kandidatexamen är ett bra alternativ om du vill läsa ett treårigt tekniskt inriktat program som ger en mer generell examen än ett ingenjörsprogram.

Teknologie kandidat 180 hp

KTH:s kandidatprogram är anpassat till den internationella utbildningsstrukturen där kandidatexamen eller Bachelor’s Degree är väletablerat världen över. Efter examen kan du välja att bege dig direkt ut på arbetsmarknaden eller fortsätta dina studier vid KTH eller något annat universitet.

Utbildningens upplägg

Det tar tre år att bli teknologie kandidat, och det är en examen på grundnivå (Bachelor’s degree). Även om kandidatexamen jämförelsevis är en mer generell examen har vissa av KTH:s kandidatprogram tydliga inriktningar och ämnesmässiga profiler. Utbildningen avslutas med ett examensarbete som kan utföras antingen på KTH, utomlands eller på ett företag.

Studera utomlands

De olika kandidatprogrammen skiljer sig i åt vad gäller behörighetskrav och innehåll, men samtliga utbildningar ger möjlighet till fortsatta studier på magister- eller masternivå .

Karriärmöjligheter

Beroende på vilket kandidatprogram du väljer har du generellt goda, men varierade karriärmöjligheter . Med en examen från någon av utbildningarna Fastighet och finans eller Fastighetsutveckling med fastighetsförmedling kan du exempelvis jobba på bank, försäkringsbolag, fastighetsbolag, konsultföretag eller som fastighetsmäklare. Med en examen från Informations- och kommunikationsteknik (ICT Bachelor) väntar breda och även internationella karriärmöjligheter inom många olika branscher - från den traditionella IT-branschen, till dataspelsindustrin eller miljö- och energisektorn.

Prenumerera på oss

Du kan via våra nyhetsbrev få inspirerande och aktuell information kring KTH:s olika utbildningar, så att du får veta det du behöver för att välja rätt.

Akustiklab på KTH Campus

Jobb och framtid

En utbildning på KTH gör dig inte bara till en duktig ingenjör, du får även goda möjligheter att välja bland många yrken.

Studenter som pluggar tillsammans i KTH Bibliotek

Studier på KTH

Många oroar sig för att det ska vara svårt, särskilt matten. Men på KTH finns det många som kan och vill hjälpa dig.

Studenter äter ute på terrassen.

Studentliv på KTH

KTH är en av Sveriges största tekniska högskola med ett lika stort studentliv. Här kan du träffa vänner för livet.