Fastighetsutveckling med fastighetsförmedling, kandidatutbildning 180 hp

Kandidatprogrammet Fastighetsutveckling med fastighetsförmedling fokuserar särskilt på fastighetsrättsliga, fastighetsekonomiska och tekniska verktyg. Med kompetens inom både juridik och ekonomi kan du exempelvis jobba på bygg- och fastighetsföretag, konsultföretag eller fastighetsmäklarföretag.

Viktiga datum

16 mars 2020: Anmälan öppnar
15 april 2020: Anmälan stänger
9 juli 2020: Antagningsbesked 1
24 juli 2020: Sista svarsdag
30 juli 2020: Antagningbesked 2
Mitten av augusti 2020: Obligatoriskt upprop
Slutet av augusti 2020: Programstart

Överblick över utbildning

Matematik12%
Fastighetsekonomi24%
Fastighetsjuridik26%
Samhällsbyggnad13%
Valbar kurs eller inriktning17%
Projekt/Examensarbete8%
Jämför med annat program

Fastighetsutveckling med fastighetsförmedling 180 hp

Utbildningen är skräddarsydd för att du ska få alla de kunskaper som krävs för att arbeta med fastighetsutveckling eller som fastighetsmäklare. Programinnehållet bygger på breda och djupa kompetenser som är unika för KTH och du läser främst ekonomi, juridik, fastighetsteknik, informationsteknik och matematik. Under det första året är kurserna obligatoriska. Du fortsätter sedan, under det andra läsåret, att läsa obligatoriska kurser men du väljer också ett spår mot antingen fastighetsutveckling eller fastighetsförmedling. 

Kurser

Jobb och karriär

Fastighetsutveckling med fastighetsförmedling är en bred och tvärvetenskaplig utbildning för dig som siktar på att jobba med fastighetsutveckling eller som fastighetsmäklare. Efter examen har du stora möjligheter att prova på olika områden inom fastighetssektorn. Du kan exempelvis jobba på bygg- och fastighetsföretag, konsultföretag eller fastighetsmäklarföretag. Andra karriärmöjlig heter är att jobba inom statens och kommunernas fastighetsutvecklings- och markexploaterings verksamheter. Programmet fokuserar särskilt på fastighetsrättsliga, fastighetsekonomiska och tekniska verktyg. Utbildningen ger dig även möjlighet till registrering som fastighetsmäklare.

Studenter

​​​​​​​Läs intervju och ta reda på vad student från utbildningen tycker om sin tid på KTH eller ställ frågor till en KTH-student​​​​​​​. De kan besvara på frågor om kursinnehåll och studentliv eller om du har frågor kring jobbet som ingenjör.​​​​​​​

Läs intervju med student

Ställ frågor till en KTH-student

Prenumerera på KTH

Du kan via våra nyhetsbrev få viktig och aktuell information kring bland annat den utbildning du är intresserad av.

Så här söker du till KTH

Här är en beskrivning av hur du, steg för steg, gör för att söka till KTH och information om hur processen ser ut.

Därför KTH

Välkommen till KTH. Här nämner vi några orsaker till varför vi tycker du ska välja att studera hos oss på KTH.

KTH Campus

På KTH finns det fem strategiskt placerade campus och dina studier koncentreras till ett av fem. Läs mer om ditt campus.