Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Teknologie kandidat på KTH

En kandidatexamen är ett bra alternativ om du vill läsa ett treårigt tekniskt inriktat program som ger en mer generell examen än ett ingenjörsprogram.

Kandidatexamen eller Bachelor's degree möjliggör för vidare studier världen över

KTH:s kandidatprogram är anpassat till den internationella utbildningsstrukturen där kandidatexamen eller Bachelor’s Degree är väletablerat världen över. Efter examen kan du välja att bege dig direkt ut på arbetsmarknaden eller fortsätta dina studier vid KTH eller något annat universitet.

Få en generell examen med tydlig profilering

Det tar tre år att bli teknologie kandidat, och det är en examen på grundnivå (Bachelor’s degree). Även om kandidatexamen jämförelsevis är en mer generell examen har vissa av KTH:s kandidatprogram tydliga inriktningar och ämnesmässiga profiler. Utbildningen avslutas med ett examensarbete som kan utföras antingen på KTH, utomlands eller på ett företag.

Utlandsstudier

De olika kandidatprogrammen skiljer sig i åt vad gäller behörighetskrav och innehåll, men samtliga utbildningar ger möjlighet till fortsatta studier på masternivå.

KTH:s masterprogram

Plugga i tre år och kom direkt ut i arbetslivet

Beroende på vilket kandidatprogram du väljer har du generellt goda, och varierade karriärmöjligheter. Med en examen från någon av utbildningarna Fastighet och finans eller Fastighetsutveckling med fastighetsförmedling kan du exempelvis jobba på bank, försäkringsbolag, fastighetsbolag, konsultföretag eller som fastighetsmäklare. Med en examen från Informations- och kommunikationsteknik (ICT Bachelor) väntar breda och även internationella karriärmöjligheter inom många olika branscher - från den traditionella IT-branschen, till dataspelsindustrin eller miljö- och energisektorn.

Karriär och lön

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2024-02-02