Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Merna, Civilingenjör och lärare 300 hp

Merna studerar Civilingenjör och lärare 300 hp. Här berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH.

Merna, Civilingenjör och lärare 300 hp

Merna berättar om sin tid på KTH

Hej! Jag heter Merna, är 24 år gammal och går mitt femte år på utbildningen Civilingenjör och lärare på KTH campus, med inriktning matematik och kemi.

När det var det dags att söka utbildning minns jag att jag snabbt sålla bort olika högskolor, då jag gärna ville stanna kvar i min hemort Stockholm. Jag var mest bekant med KTH via närstående som hade studerat där så att välja KTH var ett självklart val för mig. Jag visste att jag ville fortsätta läsa matematik och kemi, men efter gymnasiet sökte jag mig till ett kandidatprogram inom Finans samtidigt som jag började jobba som studiecoach. Det var då mitt intresse för lärande väcktes så när nästa ansökningsperiod var igång valde jag att avbryta utbildningen och sökte mig till Civilingenjör och lärare.

Från utbildningen Civilingenjör och lärare får du en unik dubbelexamen: civilingenjörs-och ämneslärarexamen. Utbildningen kombinerar pedagogik och kommunikation med möjligheten att välja bland fyra olika inriktningar: kemi, fysik, IT samt energi och miljö. Du blir behörig gymnasielärare i matematik och i vald inriktning, samtligt som du får en civilingenjörsexamen efter fem år. Kunskaperna inom pedagogik, kommunikation och lärande utmärker dig som framtida ingenjör och det som har varit roligast hittills under utbildningen är bollandet mellan lärande-och tekniktunga kurser.

Mitt bästa tips till dig som blivande student på KTH är att beta av studiematerialet kontinuerligt. Se till att prioritera dina självstudier under veckan för då kan du exempelvis vara ledig under helgerna. Och glöm inte att göra andra saker vid sidan av studierna. KTH ligger trots allt i en storstad, vilket innebär att om studentlivet på campus inte lockar dig så har du en hel radda av aktiviteter att upptäcka utanför skolan.

Med en dubbelexamen utökas även jobbmöjligheterna men jag har ännu inte bestämt mig vad jag vill jobba med i framtiden. Under sommaren fick jag möjligheten att utveckla material för olika sommarforskarskolor och handleda unga sommarforskare, vilket gjordes utanför skolvärlden. Därför ser jag mig själv arbeta med utbildning i all dess variation. Om detta görs i skolvärlden eller inom industrin är ännu oklart, men att båda möjligheterna finns är något jag tar vara på.

Läs mer

Civilingenjör och lärare 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2023-05-04