Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 16

  • KTH-studenterna som tävlar om att bli bäst i världen på hackning

    535 lag deltog i årets kval till VM i hackning, endast 12 tog sig vidare till den stora finalen på DEF CON konferensen i Las Vegas. I laget finns sex KTH-studenter.

  • Studentprojekt belyser världens inkomstskillnader

    Visualiseringsverktyget Robin Hood Calculator är utformat av KTH-studenter för att hjälpa dig förstå inkomstfördelningen runt om i världen. Genom att beskatta de rika och ge till de fattiga.

  • Hon designar videospel på världens största VR-studio

    Tidigare student Hedvig Reutersvärd berättar varför den tråkigaste kursen var den mest användbara, hur det är att jobba i det svenska spelundret och hennes bästa karriärtips till dig som student på KTH.

  • Ny praktikkurs ger studenter värdefull erfarenhet

    Kursen har potential att påverka inte bara studenternas framtid utan även KTH:s anseende som en ledande utbildningsinstitution inom ingenjörsområdet.

  • Studenter hackade bilar – häpnadsväckande resultat

    Hur skulle du känna om någon annan enkelt kunde låsa upp din bil upp utan nycklar? Det visade sig vara fullt möjligt när studenter på civilingenjörsprogrammet i datateknik hackade bilar.

  • 28 idéer ska locka nya studenter

    En ny satsning med 28 färdiga idéer för gymnasieprojekt syftar till att väcka intresse för tekniska studier. Blivande studenter uppmuntras att skriva om sociala robotar, hjärnfunktion, dataanalys och cybersäkerhet.

  • Celine Helgesson Hallström – möt vinnaren av SEB Tech Talent of the year 2022

    Nyfikenhet, motivation och en bred mix av ämnen gav Celine Helgesson Hallström, student på masterprogrammet i Machine Learning, SEB Tech Talent of the Year 2022.

  • Johan designar nästa generations mobila nätverk

    Den tidigare studentens mest värdefulla lärdom från KTH, hans största rädsla som student, och viktigast av allt; hur det är att vara antenningenjör.

  • Jan Scheffel Årets lärare

    Jan Scheffel har av sina studenter röstats fram till Årets lärare på CL-programmet: "Han gör undervisningen både lärorik och rolig. Hans undervisning motiverar och utmanar studenter till att vilja ta sitt lärande på allvar och sträva mot att vara bra studenter."

  • Exjobbsmässan 2022 – en succé

    42 företag, 12 forskargrupper och nästan 300 av KTH:s studenter möttes på den årliga Exjobbsmässan inom ICT på KTH Kista. Det bubblade av engagemang när studenterna mötte företag som ABB, Ericsson och IBM i syfte att hitta passande exjobb.

  • Studenter utser honom till Årets lärare

    Carl-Mikael Zetterling, alias Bellman, professor och chef för avdelningen för Elektronik och inbyggda system på KTH, får THS pedagogiska pris Årets lärare 2022. Han uppmärksammas bland annat för att ser till att utbildningen är motiverande och relevant genom innovativa labb- och undervisningsmetoder. Stort grattis, Bellman!

  • Studenter lär sig skapa dataspel i kurs

    Vill du lära dig utveckla ett eget dataspel? Eller är du nyfiken på hur marknadsstrategin ser ut i dataspelsbranschen? Kanske vill du hellre kunna skapa grafik? Då är den här kursen något för dig.

  • Studenter fick crash course i katastrofmedicin

    Packa sår, bära skadade personer och teaterblod hör inte till en dataingenjörs vardag. Men för studenterna som utvecklar ett spel för att utbilda i taktisk medicin kan det vara så. I alla fall för en dag.

  • Så syns EECS på ForskarFredag

    Fredagen den 30 september är det dags för ForskarFredag på Vetenskapens Hus. Representanter från EECS kommer att tävla i presentationsteknik, föreläsa om sväljbara mikrosystem och presentera studenters projekt skapade inom avancerad grafik och elektroteknik.

  • Emil är KTH:s första cybersäkerhetsingenjör

    Efter sin masteruppsats om beteendemässig biometri tar nu Emil Lantz examen som KTH:s första cybersäkerhetsingenjör. – Det känns väldigt bra att gå i mål, säger han.

  • Så stoppar du cyberattacker med honungsfällor

    I det ständigt föränderliga landskapet av cyberkrigföring krävs innovativa strategier för att försvara sig mot människokontrollerade cyberattacker. En nyligen genomförd studie av studenter vid KTH fördjupar sig i cyberförsvar och fokuserar uttryckligen på placeringen av fällor som är utformade för att vilseleda potentiella angripare – så kallade honeypots. Denna undersökning syftar till att kasta ljus över cyberrymdens mest effektiva försvarsstrategier.