Till innehåll på sidan

Exjobbsmässan 2022 – en succé

Se bilderna

Projektledare Alexandra Leyton på Exjobbsmässan 2022
Projektledare Alexandra Leyton på Exjobbsmässan 2022
Publicerad 2022-10-14

42 företag, 12 forskargrupper och nästan 300 av KTH:s studenter möttes på den årliga Exjobbsmässan inom ICT på KTH Kista. Det bubblade av engagemang när studenterna mötte företag som ABB, Ericsson och IBM i syfte att hitta passande exjobb.

Att anordna Exjobbsmässan är unikt för EECS-skolan. Det är en förmån för våra studenter inom ICT-området att ha en plats där de kan träffa företag och forskargrupper som erbjuder exjobb. Kommunikatören Alexandra Leyton projektleder den årliga mässan.

– Här samarbetar representanter från Näringlivssamverkan (NLS) som finns för att besvara företagens och studenternas frågor kring exjobb, våra forskargrupper som erbjuder specifika exjobb, våra strategiska partners men också företag och andra aktörer inom industrin, säger Alexandra.

I år samlades företagen och forskargrupperna i det nyinvigda centret Stockholm Senseable Lab (SSL) för eftermingel. 

– Det väldigt uppskattat inslag bland företagen och en plattform för oss att sprida aktuella händelser på skolan och den verksamhet som bedrivs i Kista, avslutar Alexandra.

Bildgalleri

Kontakt 

KTH hjälper dig hitta exjobb

Nästan alla högskole- och civilingenjörsstudenter avslutar sitt program med ett exjobb. En del hittar uppdrag själva via kontakt med företag, organisationer eller myndigheter eller det egna kontaktnätet via sociala medier till exempel. Andra hittar sina projekt på en av de plattformar som KTH erbjuder; den digitala exjobbsportalen  eller den årliga exjobbsmässan .

Relaterade nyheter

Samuel Lavebrink och Madeleine Lindström

Så stoppar du cyberattacker med honungsfällor

I det ständigt föränderliga landskapet av cyberkrigföring krävs innovativa strategier för att försvara sig mot människokontrollerade cyberattacker. En nyligen genomförd studie av studenter vid KTH för...

Läs artikeln
Emil Lantz tar examen som KTH:s första cybersäkerhetsingenjör

Emil är KTH:s första cybersäkerhetsingenjör

Efter sin masteruppsats om beteendemässig biometri tar nu Emil Lantz examen som KTH:s första cybersäkerhetsingenjör. – Det känns väldigt bra att gå i mål, säger han.

Läs artikeln
Leif Handberg är initiativtagare till KTH:s nya praktikkurs för ingenjörsstudenter.
Leif Handberg är initiativtagare till KTH:s nya praktikkurs för ingenjörsstudenter.

Ny praktikkurs ger studenter värdefull erfarenhet

Kursen har potential att påverka inte bara studenternas framtid utan även KTH:s anseende som en ledande utbildningsinstitution inom ingenjörsområdet.

Läs artikeln