Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Studentprojekt belyser världens inkomstskillnader

Publicerad 2023-08-15

Visualiseringsverktyget Robin Hood Calculator är utformat av KTH-studenter för att hjälpa dig förstå inkomstfördelningen runt om i världen. Genom att beskatta de rika och ge till de fattiga.

Använd verktyget för att utforska hur du kan rädda människor från extrem fattigdom genom att beskatta olika inkomstnivåer. Skattesystemet beskattar världens rikaste och omfördelar det till de med lägst inkomst. Du kan också beskatta världens 10 rikaste personer separat.

Hur många människor kan du rädda från extrem fattigdom genom att beskatta Elon Musk med 99,9 % av hans nettoförmögenhet? Och hur mycket tjänar världens 10 rikaste människor jämfört med de 600 miljoner som lever i extrem fattigdom?

Relaterade nyheter

Samuel Lavebrink och Madeleine Lindström

Så stoppar du cyberattacker med honungsfällor

I det ständigt föränderliga landskapet av cyberkrigföring krävs innovativa strategier för att försvara sig mot människokontrollerade cyberattacker. En nyligen genomförd studie av studenter vid KTH för...

Läs artikeln
Emil Lantz tar examen som KTH:s första cybersäkerhetsingenjör

Emil är KTH:s första cybersäkerhetsingenjör

Efter sin masteruppsats om beteendemässig biometri tar nu Emil Lantz examen som KTH:s första cybersäkerhetsingenjör. – Det känns väldigt bra att gå i mål, säger han.

Läs artikeln
Leif Handberg är initiativtagare till KTH:s nya praktikkurs för ingenjörsstudenter.
Leif Handberg är initiativtagare till KTH:s nya praktikkurs för ingenjörsstudenter.

Ny praktikkurs ger studenter värdefull erfarenhet

Kursen har potential att påverka inte bara studenternas framtid utan även KTH:s anseende som en ledande utbildningsinstitution inom ingenjörsområdet.

Läs artikeln