KTH kikar på valet

Redan till nästa riksdagsval kan det vara möjligt att rösta via nätet. Men hur påverkar det säkerheten och demokratin? Några av KTH:s forskare analyserar framtidens valsystem.

KTH utreder samarbete med CAE

KTH har i SVT:s Uppdrag granskning kritiserats för sitt agerande i samband med ett eventuellt framtida samarbete med kinesiska forskningsinstutet CAE. KTH kommer att utreda samarbetet och räta ut alla eventuella frågetecken. Något avtal är ännu inte underskrivet och samarbetet har ännu inte påbörjats.

Första spadtaget för Technology for Health

Tisdagen den 2 september klockan 10.00 togs första spadtaget till Technology for Health, den byggnad som STH och Röda Korsets högskola, RKH, ska flytta in i den 1 juni 2016.

Odla under tak i eller nära bostaden

Nu är pilotprojektet som Annika Carlsson-Kanyama, Eva-Lotta Johansson Thunqvist och Tore J Larsson från KTH STH arbetat med klar och en rapport finns att ta del av. Bakgrunden till satsningen är dels det ökade intresset för urban odling och dels de utmaningar världen ställs inför i och med klimatförändring och minskad tillgång till billiga fossila bränslen vilket kan ställa större krav på livsmedelsproduktion i Sverige. Läs rapporten här:

Vad är Skandinaviskt Lean?

Välkommen till en inspirationsdag kring begreppet Skandinaviskt Lean den 27 november.

Läs mer och anmäl dig här: Skandinaviskt Lean

Vår forskning i korthet

För anställda

Kalender

  • Inga aktuella kalenderhändelser just nu.