Till innehåll på sidan

Publicera open access

KTH Biblioteket har möjlighet att täcka dina kostnader för open access-publicering.

Skärmavbild från sökning i verktyget för tidskrifter med Open Access-publicering.

Sök efter tidskrifter med open access-avtal

Sök efter en tidskrift som du är intresserad av att publicera dig i och se om det går att publicera open access och vilka villkor som gäller.

Sök tidskrifter med open access-avtal

Kontrollera följande innan du skickar in din artikel till ett förlag för publicering:

  • ”Corresponding author” måste vara anställd på KTH. (Huvudansvarig författare, den person som skickar in manuskriptet och sköter kontakten med förlaget i samband med publicering.) 

  • Detta erbjudande inkluderar inte kostnader som t. ex. “page charges”, “colour charges” eller “charges for supplementary materials”, icke relaterade till open access.

  • Alla KTH-författares affiliering (institutionstillhörighet) måste anges på ett tydligt sätt i artikeln och i förlagets manushanteringssystem. 

  • Författaren ska använda KTH e-postadress som har suffixet @kth.se. Det säkerställer identifieringen av KTH-författare och berättigade artiklar.  

  • Kontrollera om det finns ett förbetalt avtal och följ instruktionerna så att din artikel registreras korrekt. 

  • Innan du submittar en artikel till en tidskrift, kontrollera så att förlaget är seriöst. Läs mer om tveksamma förlag på denna sida
    Biblioteket kommer inte att täcka publiceringskostnader för artiklar i tveksamma eller oseriösa tidskrifter.

  • Om du är osäker på en tidskrifts kvalitet eller har andra frågor om publicering, tveka inte att kontakta biblioteket  om du har frågor.

Förbetalda open access-avtal för KTH-forskare

För enstaka publiceringar utanför de nationella och egna avtalen:

Skicka e-post till biblioteket@kth.se  med uppgifter om artikel/tidskrift. Observera att "corresponding author" ska inneha anställning vid KTH.

Innan du submittar en artikel till en tidskrift, kontrollera så att förlaget är seriöst. Läs mer om tveksamma förlag på denna sida
Biblioteket kommer inte att täcka publiceringskostnader för artiklar i tveksamma eller oseriösa tidskrifter.

*) En hybridtidskrift är en tidskrift som i grunden är prenumerationsbaserad, men där enskilda artiklar kan göras open access, vanligtvis genom att betala en publiceringsavgift (article processing charge eller APC). 

**) En ren eller gold open access-tidskrift innehåller artiklar som är fritt tillgängliga för alla, ingen prenumeration behövs. För att publicera i en ren open access-tidskrift behöver man vanligtvis betala en publiceringsavgift (article processing charge eller APC).

Två personer samtalar

Kontakta biblioteket

Vi på biblioteket kan hjälpa dig med frågor rörande publiceringsprocessen, open access-publicering, forskningsdata, bibliometri och altmetri. 

E-post: biblioteket@kth.se

Fler kontaktuppgifter och öppettider

Innehållsansvarig:biblioteket@kth.se
Tillhör: KTH Biblioteket
Senast ändrad: 2022-08-30