Till innehåll på sidan

Infrastruktur

Den forskning som bedrivs på Skolan för Kemi, Bioteknologi och Hälsa (CBH-skolan) håller absolut världsklass. Mitt i den miljön erbjuds unga företag en plats att bedriva sin verksamhet och ta del av en väl fungerande infrastruktur som redan finns på KTH och CBH-skolan. Den gamla apparathallen som tidigare låg här har byggts om och gett plats åt Greenhouse Labs, ett komplett företagarcentrum i tre plan.

Lounge
Mötesrum

Greenhouse Labs består av 17 moderna labb och lika många kontor. Labben är basutrustade och är 20-40 m2 med plats för 1-5 dragskåp. Labben är utrustade med moderna dragskåp, vågfundament, gnistsäkra kylskåp och frysar. Dessutom finns ventilerade skåp för kemikalier, brandsäkra skåp till gastuber och lösningsmedelförråd och ett resursrum. I resursrummet finns diskmaskin för labbglas, tvättmaskin för labbrockar, ismaskin och renvattenanläggning.

Kontoren är små men effektiva och har plats för 2-4 personer. Förutom labb och kontor får företagen i Greenhouse Labs del av representativa lokaler för en innovationsdriven verksamhet: Loungen ligger precis innanför entrén, en plats att ta emot kunder och i anslutning till loungen ligger sammanträdessrummet, för interna och externa möten.

Det finns det pausrum med pentry, omklädningsrum med dusch och toaletter på alla plan.

Lunchrum

Företagen i Greenhouse Labs får ta del av den uppbyggda infrastrukturen som finns på KTH och CBH-skolan. CBH-skolans instrumentpark, ger företagen på Greenhouse Labs möjig tillgång till avancerad utrustning. KLARA  hjälper företagen med kemikaliehantering och riskbedömning. Forskarna på skolan ger företagen möjlighet både till kunskap och nya samarbeten.