Till innehåll på sidan

Förberedande kurser i matematik och fysik

För dig som planerar att göra matematik- och fysikprovet eller vill fräscha upp dina kunskaper 

Dessa två kurser riktar sig till dig som planerar att studera program eller kurser på högskola eller universitet som kräver fysik och/eller matematik.

Kurserna består av gymnasiefysik och gymnasiematematik, samt exempel och övningar. Vi jobbar med en feedbackmetod, där man får feedback på både fel och rätt svar, samt ledtrådar för att lyckas lösa uppgifterna.

Kurserna riktar sig framförallt även till dig som planerar att göra årets antagningsprov i fysik och matematik , som är ett sätt att komma in på diverse utbildningar på Kungliga Tekniska högskolan, Chalmers, Stockholms Universitet, Göteborgs Universitet och Uppsala Universitet. Provet går varje vår.

För att få godkänt på matematik- och fysikprovet krävs minst 30 poäng, av totalt 75 poäng. Mattedelen består av totalt 45 poäng, fysikdelen består av 30 poäng.

På KTH har du som får godkänt på Matematik- och fysikprovet en god chans att komma in på följande program:

Även om du inte planerar att göra provet är kurserna ett utmärkt sett att förbereda sig inför en högskoleutbildning som innehåller matte och/eller fysik.

Så gör du

Kurserna ges helt online, och du väljer själv om du vill läsa båda eller bara en av kurserna. Kurserna ger inga högskolepoäng och du läser i din egen takt. Kurserna ges via Moodle.

Förberedande kurser i matematik och fysik

Du behöver skapa ett konto för att kunna börja kurserna i Moodle.

Registrera dig här

Vid frågor kontakta kursmentor@kth.se .