Till innehåll på sidan

KTH-startup levererar Almedalsveckan Play 2021

En bild av Visby i kollage med porträtt på Univid-grundarna Erik Skogetun och Jonathan Rintala
Univid-grundarna Jonathan Rintala och Erik Skogetun träffades som studenter på KTH. Nu har deras startup valts ut som leverantör av Almedalen Play 2021.
Publicerad 2021-04-19

Den senaste uppstickaren på den digitala eventscenen heter Univid och har grundats av två KTH-studenter. Nu är det klart att de levererar den digitala plattformen där alla evenemang presenteras under årets Almedalsvecka - en av världens största demokratiska mötesplatser.

Under pandemin har behovet för digitala eventplattformar ökat rekordsnabbt. En snabbt stigande stjärna är Univid, en startup som grundats på KTH. Bolaget har vuxit snabbt under pandemin, och nu är det alltså klart att de valts ut för att leverera plattformen för Almedalsveckan Play 2021, som i år genomförs i ett digitalt format under fyra dagar, 4-7 juli.

Utmaningen blir att visa upp bredden av samhällsfrågor som skapas av alla arrangörer och visa på Almedalsveckans unika roll som en av världens största demokratiska mötesplatser.

- Vi var eniga i bedömningen att Univid var den leverantör som levde upp till de krav vi ställde kring tillgänglighet, enkelhet och flexibilitet, säger Elin Nysten, delprojektledare Almedalsveckan. Vi ser att årets Almedalsvecka blir ett tillgängligt och demokratiskt arrangemang där alla med ett intresse för demokrati och samhällsfrågor kan delta. Detta var viktigt när vi skulle upphandla en leverantör till vår playtjänst, att tjänsten är enkel för alla att använda.

Medgrundare till Univid, Jonathan Rintala, berättar om utmaningarna och företagets approach:

Vår styrka är att skapa interaktiva och personliga event. Unividplattformen ska vara enkel, intuitiv och det ska kännas kul att utforska nya event. Vi ser verkligen fram emot att skapa en fantastisk Almedalsvecka i det digitala tillsammans med Region Gotland.

Grundarna Jonathan Rintala och Erik Skogetun träffades som studenter på KTH, där de båda läste Industriell ekonomi och organisation. Den initiala tanken med Univid var att göra undervisningen mer interaktiv, men när världen ställde om och blev digital insåg de att deras lösning hade större potential. Sedan dess har de hunnit jobba med några av världens största företag.

Under Almedalsveckan kommer Univid utöver Playtjänsten erbjuda möjlighet för arrangörerna att streama eller hålla webbinarier direkt via Univids plattform och ta del av alla Univids funktioner.

Om Univid

Univid AB utvecklar sedan 2018 en interaktiv plattform för att livestreama möten, webbinarier och event. Företaget startades av KTH-ingenjörerna Jonathan Rintala och Erik Skogetun, med stöd från KTH Innovation. Univid har gått KTH Innovations förinkubatorprogram  och mentorprogram , pitchat för investering från KTH Holding, fått hjälp med rekrytering och affärsutvecklingsstöd.

Med funktioner som quiz, breakouts, och gamification bringar Univid liv in i digitala event - på event med 200 deltagare har Univid haft över 3300 reaktioner. Univid vann Almedalsveckans direktupphandling av Almedalsveckan Play.

Kontakt

Jonathan Rintala

Co-founder at Univid

www.univid.io

jrintala@univid.io

+46 730 26 98 87

Har du en idé?

Är du student, forskare eller anställd på KTH med en idé du vill utveckla eller ett forskningsresultat du tror kan skapa nytta? Det första steget är att ta kontakt med oss!