Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Börje Johansson talar på IVAs nanoseminarium

Publicerad 2006-12-19

I morgon 20 december presenteras den nya rapporten ”En nanostrategi för Sverige” vid ett seminarium hos Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA. Då presenteras sex förslag som ska profilera Sverige som nanonation. En av talarna är professor Börje Johansson, Uppsala universitet/KTH, som håller ett anförande på temat ”Detta behöver forskarvärlden”.

Projektet ”En nanostrategi för Sverige” leds av Staffan Söderberg, vice vd och forskningsansvarig för Sandvik Hard Materials. Man har analyserat vad som krävs för att initiera en nationell nanostrategi. Något som Sverige saknar till skillnad från länder som Norge, Finland, Danmark och Storbritannien, enligt IVAs vd Lena Treschow Torell.

- En nationell nanostrategi är angeläget om svenska forskare ska ha en chans att ta ledande roller i EUs ramprogram. Ett ökat deltagande skulle kunna ge avsevärda belopp utöver de svenska insatserna, säger hon.

De sex förslagen som sammanfattar projektets arbete presenteras Onsdag 20 december kl 10-12 med en efterföljande lunchbuffé på IVAs Konferenscenter, Grev Turegatan 16. För mer information och anmälan, kontakta Birgitta Björkskär, pressansvarig IVA, på 08-791 30 41, 070-747 58 68.

E-post: bb@iva.se

Mer information om projektet

Håkan Soold

Innehållsansvarig:redaktion@kth.se
Tillhör: Om KTH
Senast ändrad: 2006-12-19