Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

KTH-alumn rodde ensam över Atlanten

Publicerad 2007-06-18

Bhavik Ghandi, tidigare student på KTH, steg torsdagen den 14 juni 2007 iland i Antigua i Karibien efter att ha rott ensam och utan assistans över Atlanten i en roddbåt.

Under de 106 dagarna till sjöss har Bhavik Ghandi kommunicerat med omvärlden via sin hemsida (se länk nedan). Det har varit en äventyrlig färd med jättevågor, vattenläckor och för bara några dagar sedan, en kapsejsning.

Han startade resan i hamnen i La Gomera i Spanien för att ro de 5 000 kilometrarna över Atlanten. Resan har gått i Columbus farvatten och Bahvik Ghandi landsteg på samma strand som Columbus gjorde vid sin andra resa år 1493.

Bhavik Ghandi är en sann extremsportare. 28-åringen är redan erfaren inom långdistanslöpning, bergsklättring, segling. Han har vintertid korsat Sibirien till fots och cyklat hela vägen från Stockholm till Istanbul för att testa hur dagens mobila tjänster fungerar.

Men han har även slutfört sin masterutbildning på Campus IT-universitetet i Kista och studerat vid Stockholm School of Entrepreneurship. I dag driver han bland annat riskkapitalfonden Development Venture Capital Group som specialiserar sig på mikroinvesteringar i utvecklingsländerna.

Bahvik Ghandis hemsida

Olle Blomqvist

Innehållsansvarig:redaktion@kth.se
Tillhör: Om KTH
Senast ändrad: 2007-06-18