Till innehåll på sidan

KTH-forskare nominerad till Kunskapspriset 2010

Sverker Sörlin, professor i miljöhistoria vid KTH
Sverker Sörlin, professor i miljöhistoria vid KTH
Publicerad 2010-09-15

Sverker Sörlin, professor i miljöhistoria vid KTH, är en av de personer som blivit nominerad till Kunskapspriset 2010. Om han är en av vinnarna får han vara med och dela på så väl äran som 1,5 miljoner kronor.

Sverker Sörlin är nominerad till Kunskapspriset 2010 med motiveringen "för att han i böcker, artiklar, föreläsningar och debatter sprider kunskap om viktiga frågor på miljöområdet. Med sitt historiska perspektiv och tvärvetenskapliga angreppssätt bidrar han till att bredda och fördjupa vår kunskap om miljö- och klimatfrågorna.".

Bakom Kunskapspriset står bland andra uppslagsverksmakarna Nationalencyklopedin AB och det är i hård konkurrens som 13 finalister i fyra kategorier har valts ut av Kunskapsprisets nomineringskommitté.

Sex pristagare kommer att få dela på 1,5 miljoner kronor när Kronprinsessan Victoria delar ut priset på Kunskapsgalan i Blå hallen i Stockholms stadshus den 25 oktober.

Bland tidigare års mottagare av Kunskapspriset finns Sir David Attenborough, Jeffrey Sachs, Fredrik Lindström och Mats-Eric Nilsson.

Lär mer om Kunskapspriset här

Peter Larsson