Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Ge en gåva till KTH

Människans och samhällens framtid är beroende av tekniska lösningar. När det kommer till nydanande forskning är det avgörande med privata donationer.

I snart 200 år har KTH bidragit till förändring med tekniska lösningar på kritiska samhällsproblem. När det kommer till nydanande forskning är det avgörande med privata donationer. Målet är nya lösningar som bidrar till ett hållbart samhälle, ökar människors livskvalitet och utvecklar vårt näringsliv. Med fler fria resurser kan vi öka takten.

Som donator väljer du själv vad du vill stödja, både stora och små donationer betyder mycket för forskningens framsteg. Medel som du donerar går oavkortat till de ändamål som du väljer. Vill du rikta en gåva till något särskilt område än det vi nämner på vår hemsida eller har du andra frågor om donationer, tveka inte att ta kontakt med oss.

Vi hjälper dig gärna.

Louise Dellström
Louise Dellström Gruppchef Development Office dlouise@kth.se 087908232 Profil

Sätt att donera

Gåva från utlandet

Din gåva till KTH främjar framtiden genom excellent forskning. Du kan från utlandet rikta din gåva direkt till den forskning som ligger dig varmast om hjärtat. Vi på Development Office har lång erfarenhet av att öppna dörrar mellan filantroper och våra främsta KTH-forskare. Hör av dig till oss så skräddarsyr vi nya relevanta mötesplatser för framtidens forskning.

Läs mer om att ge en gåva från utlandet. 

Donera via aktieutdelning

Om du som privatperson äger aktier kan du skänka rätten till framtida utdelning till KTH. Det gäller utdelning på såväl börsnoterade aktier som aktier i onoterade företag, till exempel fåmansföretag. Du kan välja att rikta ditt stöd genom eller direkt till ett särskilt forskningsområde som står dig varmt om hjärtat. Kontakta oss gärna för en dialog om hur du vill att ditt stöd ska stärka KTH.

Läs mer om att donera via aktieutdelning​​​​​​​ ​​​​​​​

Bilda en stiftelse

Om du har som avsikt att långsiktigt gynna ett bestämt ändamål är stiftelseformen ett lämpligt sätt att donera pengar. KTH är för närvarande förvaltare för fler än 100 stiftelser som har tillkommit genom stiftelseförordnanden i form av testamente eller gåvobrev. 

Läs mer om fördelar med att bilda en stiftelse

Testamentera till KTH

De medel som tillkommit genom testamenten under årens lopp har varit ett ovärderligt stöd till forskning och stipendier på KTH. Tänk gärna på KTH när du upprättar ditt testamente. Det är viktigt för oss att din önskan kan verkställas på önskat sätt så rådgör med en jurist och kontakta oss gärna för en dialog.

Läs mer om hur du kan testamentera till KTH

Gåvor via bankgiro

  1. Vid inbetalning via bankgiro, vänligen använd KTH Development Office/KTH Research Fund bankgiro 5565-0790
  2. Ange ändamålet (till exempel "KTH Baltic Tech Initiative") i meddelandefältet.
  3. Om du använder papperstalong, var vänlig och skriv även in dina kontaktuppgifter på talongen.

Gåvor via Swish

  1. Swisha din gåva till forskning till KTH Development Office/KTH Research Fund nummer 123 172 69 00.
  2. Ange ändamål (till exempel ”KTH Baltic Tech Initiative”) i meddelandefältet.

Personuppgifter hanteras enligt GDPR

Anger du dina kontaktuppgifter vid inbetalningar godkänner du att dina personuppgifter hanteras av KTH enligt GDPR. 

Så här hanterar KTH dina personuppgifter vid donationer.