News at MID

Techniques for music generation

• Seminars on the occasion of Ludvig Elblaus PhD defence

Publicerad 2018-05-16
    Atau Tanaka - Embodied Musical Interaction Roger B. Dannenberg - O2: Rethinking Open Sound Control Damian Murphy - Sound Design in Our Sound Environment: Soundscape Design, Auralisation and Evaluation in Environmental Acoustics Henrik Frisk - An experimental archive for artistic practice

• Projekt prisat av Stockholms stad

Publicerad 2016-12-06
    Den 3 december 2016, på internationella funktionshindersdagen, delades S:t Julianpriset ut av Stockholms stad till samarbetsprojektet Smartare möten, där KTH Medieteknik varit delaktig.

• Könsneutral kurs gjorde susen

Publicerad 2016-10-04
    Fler studenter klarade en introduktionskurs i programmering – sedan den bland annat klätts om i ett könsneutralt språk. Forskarna bakom förändringen vill nu pröva att stöpa om även andra kurser på KTH.

• Studenter bidrar med hållbara lösningar

• Ökad delaktighet för personer med funktionsnedsättningar

Publicerad 2016-06-14
    Personer med funktionsnedsättningar har ibland svårt att delta i enkätundersökningar, som de är utformade i dagsläget. Enligt KTH-forskaren och industridoktoranden Stefan Johansson är det ett demokratiproblem. Han har tagit fram en lösning för att även dessa människors röster ska bli hörda.

• "Vi var med och riggade Globen"

Publicerad 2016-05-16
    När du och jag under veckan som gick avnjöt Eurovision Song Contest hemma i soffan så jobbade KTH-studenterna Olof Lindman, Åsa Linder och David Nylander med att se till att detta var möjligt. – Det har varit en helt fantastisk upplevelse. Vi har jobbat med de människor som är bäst i Sverige på broadcast, säger Olof Lindman med ett stor leende.

• KTH-projekt en av finalisterna i Guldlänken 2016

Publicerad 2016-04-25
    Bandhagshemmet, som drivs av Stockholms stad, är ett stödboende för män och kvinnor med beroendeproblematik och/eller psykiska funktionsnedsättningar. Genom ett samarbete med Funka, Riksförbundet för Social och Mental Hälsa och KTH Medieteknik och interaktionsdesign, har man undersökt möjligheterna att använda modern teknik för att åstadkomma förbättringar. Nu har projektet nominerats till Guldlänken 2016.

• 33 miljoner till Kia Höök

Publicerad 2016-04-15
    Stiftelsen för strategisk forskning (SSF) har beviljat professor Kia Höök vid Avdelningen för medieteknik och interaktionsdesign medel för ett projekt om "Internet of things".

• Så kan morgondagens stad se ut

Publicerad 2016-02-25

• Så kan morgondagens stad se ut

Publicerad 2016-02-25
    KTH-forskaren Loove Broms och hans kollegor har utvecklat en rad utmanande designexperiment som vittnar om spännande visioner från morgondagens hållbara stad. Experiment som nu ställs ut på KTH. Vad sägs om gemensam tvättstuga på hustaket, badrum ersatta av ett gemensamt tvagningshus och husfasader med inbyggda fågelbon. Mellan husen gnistrar och blixtrar det när elektrisk vass laddar ur sig till så väl boende som besökares förtjusning.

• Bristande IT-miljö kostar miljarder

Publicerad 2015-12-07
    Jan Gulliksen, Ann Lantz och Åke Walldius från MID, på KTH, har tillsammans med forskarna Bengt Sandblad och Carl Åborg från Uppsala universitet arbetat fram en rapport om vår digitala arbetsmiljö. En rad brister tas upp - brister som kostar miljardbelopp.

• De ska få det uppkopplade samhället att fungera

Publicerad 2015-10-08
    25,3 miljoner kronor. Så mycket får KTH-forskare från Knut och Alice Wallenbergs stiftelse för att forska om hur människa och teknik i framtiden ska kommunicera med varandra och fungera tillsammans. Även om detta ofta klaffar idag finns det inga garantier att det också gör det i morgon.

• Mer teknik i framtidens journalistik

Publicerad 2015-09-09
    I höst startar ett samarbete mellan journalistutbildningen vid Stockholms universitet (JMK), civilingenjörsutbildningen i medieteknik vid KTH och Svenska Dagbladet runt en kurs om framtidens medier. Fokus är framtidens berättande och pilotprojektet kan ses som startskottet för ett mer långsiktigt samarbete.

• The media landscape of tomorrow

Publicerad 2015-06-29
    Malin Picha Edwardsson's PhD thesis focuses on tomorrow's media landscape and the consequences of different future scenarios seen from a sustainability perspective.

• Kristina Höök to speak at conference in Tylösand

Publicerad 2015-06-17
    SNS Tylösandskonferens 2015: Digital Technology – Reshaping Business and Society

• Gerhard Eckel received honorary mention by jury

Publicerad 2015-06-15
    The jury of the Digital Musics & Sound Art has selected the sound environment by Gerhard Eckel for an Honorary Mention.

• Carl Unander Scharin invald i Kungliga Musikaliska Akademien

Publicerad 2015-06-11
    Nyligen disputerade han vid avdelningen för Medieteknik och interaktionsdesign. Nu är Carl Unander Scharin invald som ledamot i Kungliga Musikaliska Akademien.

• Här är (kanske) Sveriges nästa miljardbolag

Publicerad 2015-06-04
    Dagens industri, DiGital: Det prestigefyllda entreprenörsprogrammet 8D ska vaska fram nästa miljardbolag inom teknik. Nu har två svenska bolag från KTH antagits till programmet.

• Mejldoktorn som hjälper dig att styra upp din e-post

Publicerad 2015-06-01
    Se Olle Bälters goda råd om mejlande i TV4 Nyhetsmorgon.