Till innehåll på sidan

Utlandsstudier

KTH erbjuder många möjligheter till utlandsstudier – en unik chans att spetsa sitt CV, upptäcka världen och få vänner för livet. Det är därför inte konstigt att en tredjedel av alla studenter med examen från KTH har spenderat en del av sin studietid utomlands. Genom utbildningsprogrammet Civilingenjör och lärare har du till exempel möjlighet att åka till framstående universitet i länder som USA, Australien, Chile eller Nederländerna.

Utbytesstudier

Utbytesstudier innebär att du byter ut en termin på KTH mot studier vid ett av KTH:s över 200 utbytesuniversitet runt om i världen. Vid utbytesuniversitetet kan du läsa på engelska eller på det lokala språket. Vill man studera på ett annat språk än engelska finns möjlighet att läsa en förberedande språkkurs på KTH. De mest populära destinationerna bland studenter på programmet är USA och Sydkorea. På Civilingenjör och lärare kan utbytesstudier genomföras under höstterminen år tre.

Utbytesuniversitet vid Skolan för Industriell teknik och management:

Utbytesuniversitet för civilingenjörsprogrammet Civilingenjör och lärare

Observera att på grund av den begränsade mängden valfria kurser inom programmet är det inte alla universitet som fungerar för Civilingenjör och lärare, och du behöver därför stämma av med programmets internationella koordinator innan du ansöker om utbytesstudier.

Andra möjligheter

Många studenter vid KTH gör sina examensarbeten eller andra projekt utomlands, och du som läser Civilingenjör och lärare har möjlighet att ordna så att du gör din VFU utomlands. Det finns även andra möjligheter att upptäcka världen genom KTH, bland annat ges sommarkurser vid partneruniversitet i Kina.

Observera att utbudet av utlandsmöjligheter förändras från år till år och att universitet både tillkommer och försvinner.

Läs mer

Civilingenjör och lärare 300 hp

Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-09-03