Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Melchior, Energi och miljö 300 hp

Melchior studerar Energi och miljö 300 hp. Här berättar han om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Melchior. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Melchior, student på Energi och miljö

Kontakta Melchior via formuläret nedan. Han svarar gärna på dina frågor.

Melchior berättar om sin tid på KTH

Hej! Mitt namn är Melchior och jag är 27 år. Jag pluggar mitt fjärde år på civilingenjörsutbildningen inom Energi och miljö med en master inom Hållbar energiteknik på KTH Campus. Jag växte upp och gick gymnasiet i Skåne.

Sen jag var liten har jag alltid varit väldigt nyfiken på hur saker fungerar, gillade att experimentera runt och var teknikintresserad. Jag gick teknikprogrammet på gymnasiet och där hade vi ett hållbarhetsprojekt som inspirerade mig att plugga något inom miljö, hållbarhet och förnybara energikällor. Jag tyckte om fysik och problemlösning och ville gärna flytta till en storstad så när en vän visade att KTH hade en utbildning med både energi, miljö och hållbarhet så kändes det väldigt passande och intressant.

Innan jag flyttade från Skåne till Stockholm satte jag mig i SSSB bostadskö. Jag bodde först inneboende under tre månader medan jag samlade ködager och genom att fråga runt hittade jag en lägenhet att hyra i andrahand.

Om du funderar på Energi och miljö kommer du få en stabil grund att så på under arbetslivet som ingenjör, du kommer att vara attraktiv för många företag och kommer kunna bidra till en bättre framtid. Men KTH och Stockholm erbjuder så mycket mer än bara studier! Studentlivet på KTH har något för alla, du kan engagera dig i olika föreningar, skapa events, lyssna på inspirerande föreläsningar och träffa företag. Utöver det har du även tillgång till det som Stockholm har att erbjuda. Detta ger alltså en superbra blandning mellan studentliv, stadsliv och arbetsmöjligheter.

Mitt råd till dig som ska börja på KTH är att inte ge upp för tidigt och plugga tillsammans med andra studenter. Det finns saker som är lätt och svårt för olika personer och man kan lära sig mycket av varandra. När jag är klar med studierna skulle jag helst vilja jobba med projekt inom förnyelsebar energi både i Sverige och internationellt.

Fråga Melchior

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2023-10-30