Till innehåll på sidan

Nemrit, Energi och miljö 300 hp

Nemrit studerar Energi och miljö 300 hp. Här berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Nemrit. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Nemrit, Energi och miljö 300 hp

Kontakta Nemrit via formuläret nedan. Hon svarar gärna på dina frågor.

Nemrit berättar om sin tid på KTH

Hej! Jag heter Nemrit och är 22 år gammal. Jag pluggar mitt fjärde år på civilingenjörsutbildningen inom Energi och miljö. Dessutom har jag nyligen påbörjat mitt masterprogram med inriktning på kemiteknik inom energi och miljö. Utbildning ges på KTH Campus som ligger på Valhallavägen i Stockholm.

Att bestämma mig för vidareutbildning var ingen lätt uppgift. Jag ville inte bara studera, jag ville också skapa en positiv påverkan både på mig själv och världen omkring mig. Driven av starka ambitioner var jag beredd att satsa på mina studier här på KTH.

Mitt intresse för förnybar energi och dess relevans för vår framtid ledde mig till den här utbildningen. Här lär jag mig inte bara om aktuella klimatutmaningar, utan också om framtida lösningar. Utbildningen omfattar allt från hållbarhet och teknik till problemlösning och systemtänkande. Dessutom ger den mig kunskap inom ämnen som matematik, fysik, ekonomi, ekologi och kemi.

För att underlätta min studietid registrerade jag mig hos Stockholms bostadsförmedling och Stockholms Studentbostäder, SSSB, vilket har underlättade för mig att hitta en bostad. Det är ofta smidigare att hitta boende nära KTH Södertälje eller KTH Flemingsberg, speciellt om ens utbildning ges där.

Att vara student vid KTH är verkligen något speciellt. Här finns en nära koppling till näringslivet och arbetsmarknaden - framtiden finns här. Mitt bästa råd till dig som ska börja på KTH är att ha kul, våga skapa minnen, testa något nytt och utmana dig själv.

Vad jag exakt kommer att jobba med i framtiden är svårt att avgöra just nu, men jag vet att med den breda utbildning jag får här finns det många spännande vägar att utforska.

Fråga Nemrit

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2023-10-27