Till innehåll på sidan

Nemrit, Energi och miljö 300 hp

Nemrit studerar Energi och miljö 300 hp. Här berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Nemrit. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Nemrit, Energi och miljö 300 hp

Kontakta Nemrit via formuläret nedan. Hon svarar gärna på dina frågor.

Nemrit berättar om sin tid på KTH

Hej! Jag heter Nemrit och jag är 21 år gammal. Jag pluggar mitt tredje år på civilingenjörsutbildningen inom Energi och miljö. Ursprungligen kommer jag från Borlänge och pluggar på KTH Campus som ligger på Valhallavägen i Stockholm.

Om jag ska vara ärlig så var det verkligen inte lätt att välja en vidareutbildning som ska ge kompetens till att jobba inom något hela mitt liv, dock visste jag att jag ville utveckla mig själv och världen på ett positivt sätt. Jag ville få kompetensen att skapa och förändra saker omkring mig på ett effektivt sätt och för att kunna uppnå min dröm med starka ambitioner var jag beredd att plugga vidare på KTH.

Jag var inne på förnybar energirelaterade frågor och av en slump hittade jag denna utbildning som ger kunskap både inom nuvarande klimatproblem och framtida åtgärder. Utbildningen lär dig att hitta innovativa lösningar inom energi- och miljöområdet. Det jag har älskat är att utbildningen är bred och insiktsgivande. Man får mycket kunskap inom just hållbarhet, teknik, problemlösning och systemtänkande, men även i andra ämnen såsom matematik, fysik, ekonomi, biologi och kemi.

Innan jag började på KTH ställde jag mig i Stockholm bostadsförmedling och Stockholms Studentbostäders bostadskö SSSB, där man kan stå i 90 dagar utan att vara kårmedlem. Det är ofta lättare att hitta bostad i anslutning till KTH Södertälje eller KTH Flemingsberg, smidigt om ens utbildning ges där.

Som en student i Stockholm och på KTH har man alltid närhet till näringslivet och arbetsmarknaden - framtidens jobb finns här. Mitt bästa tips för dig som ska börja på KTH är att ha det roligt också, plugget är viktigt men det är din hälsa också. Våga skapa minnen och testa något nytt, lära känna nytt folk och utmana dig själv.

Vad jag ska jobba med i framtiden är svårt att avgöra nu när jag går tredje året. Utbildningen är ganska bred och det finns många vägar att välja i framtiden.

Fråga Nemrit

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2022-10-27