Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Martin, Farkostteknik 300 hp

Martin studerar Farkostteknik 300 hp. Här berättar han om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Martin. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Martin, student på Farkostteknik

Kontakta Martin via formuläret nedan. Han svarar gärna på dina frågor.

Martin berättar om sin tid på KTH

Hej, jag heter Martin och är 20 år. Jag är inne på mitt andra år av civilingenjörsutbildningen inom Farkostteknik. På fritiden brukar jag läsa böcker och spela historiska “grand strategy games” då jag länge har haft ett intresse för historia och strategi. 

Sista året av gymnasiet visste jag redan vilken högskola jag skulle plugga vid. För mig var det en självklarhet att välja KTH, däremot var jag fundersam över vilken utbildning jag skulle välja. Det jag gjorde var att se över vilka utbildningar på KTH som hade flest alternativ efter de första tre åren. Valet stod mellan Teknisk fysik, Farkostteknik och Maskinteknik. Alla dessa utbildningar hade ett antal intressanta (och många) masterprogram. Det som fick bägaren att rinna över för Farkostteknik var att utbildningen verkade mer praktisk än Teknisk fysik, men tillräckligt teoretisk för att vara utmanande. Nu står jag här idag och känner att jag har gjort ett riktigt bra val. 

Från själva namnet kan det verka som att man redan innan utbildningen behöver vara en expert på farkoster, men så är det inte! Själv har jag aldrig mekat med någon skrothög eller haft något större intresse för någon specifik farkost. Under resans gång har jag lärt mig allt jag kan om farkoster. Själv har jag även skaffat mig en favoritfarkost; tunnelbanevagnen ‘C30’ som brukar rulla förbi under KTH Campus.

Under mitt första år bodde jag hemma tillsammans med mina föräldrar. På sistone har jag känt ett behov av att flytta hemifrån, vilket har lett mig till att fundera kring att skaffa ett studentboende nära KTH Campus. 

När jag väl har studerat klart mina sammanlagda fem år på KTH hoppas jag kunna komma ut i arbetslivet i toppform. Mina förväntningar är att jobba hos de kanske lite större företagen som Scania eller till och med flytta utomlands och arbeta för Lockheed Martin.

Fråga Martin

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2023-10-31