Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Marlén, Maskinteknik 300 hp

Marlén började med att gå Tekniskt basår 60 fup på KTH och pluggar nu Maskinteknik 300 hp. Här berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Marlén. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Marlén, Maskinteknik 300 hp

Kontakta Marlén via formuläret nedan. Hon svarar gärna på dina frågor.

Marlén berättar om sin tid på KTH

Hej! Mitt namn är Marlén, är 25 år gammal och är uppvuxen i Stockholm. Just nu läser jag min master inom Tillämpad matematik och beräkningsmatematik genom civilingenjörsutbildningen inom Maskinteknik på KTH Campus.

Under gymnasiet gick jag det samhällsvetenskapliga programmet men insåg att det inte riktigt var rätt. Min resa började med ett tekniskt basår KTH där mitt brinnande intresse för mekanik inom fysiken tog mig vidare till civilingenjörsutbildningen i maskinteknik. Något utmärkande med maskinteknik är att det är en så bred utbildning med ett brett urval av masterprogram som öppnar upp vägarna till många olika karriärmöjligheter.

Min första tid på KTH inleddes av något som kallas Mottagning som består av roliga aktiviteter med nya klasskamrater för att lära känna varandra. Där fick jag möjlighet att lära känna så många nya personer som idag är mina nära vänner. Så mitt tips till er är att delta på mottagningen, ni kommer inte ångra er! Utöver mottagningen finns det många olika studentaktiviteter man kan engagera sig inom, allt från teatergrupper till anordna arbetsmässor. Att gå med i olika nämnder är ett utmärkt tillfälle att lära känna fler människor.

Till dig som vill börja KTH är mitt tips att våga tro på dig själv och våga utmana dig själv. Vissa perioder kommer vara tuffare än andra men kom ihåg att du aldrig är ensam och att resan till att uppnå dina mål aldrig är rak. Var konsistent med plugget och planera dina studietimmar. Men glöm inte att ha kul och njuta av studietiden och ta vara på att Stockholm är en storstad med många möjligheter. 

Efter studierna finns det många olika branscher man kan jobba inom, personligen så känns det som att jag ändrar mina planer från dag till dag. Vi får helt enkelt se vart jag hamnar!

Om du har några funderingar kring maskinteknik eller tekniskt basår är det bara att höra av dig.

Fråga Marlén

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2023-10-25