Tekniskt basår 60 fup

Tekniskt basår 60 fup är en kompletteringsutbildning för dig som saknar behörighet för ingenjörsstudier. Utbildningen är skräddarsydd för fortsatta studier på KTH och du tränas både i problemlösning, kreativt tänkande och får en bra studieteknik inför framtiden.

Viktiga datum

16 mars 2020: Anmälan öppnar
15 april 2020: Anmälan stänger
9 juli 2020: Antagningsbesked 1
24 juli 2020: Sista svarsdag
30 juli 2020: Antagningsbesked 2
Mitten av augusti 2020: Obligatoriskt upprop
Slutet av augusti 2020: Programstart

Tekniskt basår 60 fup

Tekniskt basår 60 fup* är en kompletteringsutbildning för dig som saknar behörighet för ingenjörsstudier. Utbildningen är skräddarsydd för fortsatta studier på KTH och alla kurser utgår från gymnasiets kursplaner, men skiljer sig genom att studietakten är betydligt högre. Förutom den schemalagda undervisningen, i form av föreläsningar, övningar och laborationer, krävs mycket självstudier och stort eget ansvar. Det gäller alla utbildningar på KTH. Genom Tekniskt basår skaffar du dig en bra studieteknik för kommande studier och du tränar dig även på problemlösning och utvecklar ditt kreativa tänkande.

Utbildningen startar HT 2020 på KTH Campus, KTH Flemingsberg och KTH Södertälje och även VT 2021 i Flemingsberg. Under två terminer läser du motsvarande Matematik 3 och 4, Kemi 1 samt Fysik 1 och 2. Behörig är du som, förutom grundläggande behörighet, har Matematik 2a alternativt Matematik 2b alternativt Matematik 2c/Matematik B med betyget E eller Godkänt.

Kurser

Lärare berättar: "Basutbildningen ger dig en garantiplats på något av KTH:s ingenjörsprogram"

Garantiplats

Under vårterminen söker du till den utbildning som du vill studera vidare på inom KTH. Om du klarat basårets kurser är du garanterad en plats på någon av KTH:s civil- eller högskoleingenjörsutbildningar, via en så kallad garantiplats. Du är däremot inte garanterad en plats på ditt förstahandsval, då övergången till en civilingenjörs- eller högskoleingenjörsutbildning sker genom urval och är beroende av dina studieresultat från basåret. Observera att uppnådda studiepoäng på Tekniskt basår inte kan räknas in i en ingenjörsexamen.

  • Tekniskt basår 60 fup Flemingsberg, antagning höst och vår
  • Tekniskt basår 60 fup Stockholm, antagning endast höst
  • Tekniskt basår 60 fup Södertälje, antagning endast höst

Läs mer om garantiplats

Studenter

Läs intervjuer och ta reda på vad studenter från utbildningen tycker om sin tid på KTH eller ställ frågor till en KTH-student. De kan besvara på frågor om kursinnehåll och studentliv eller om du har frågor kring jobbet som ingenjör.

Ställ frågor till en KTH-student

​​​​​*) fup är en förkortning för förutbildningspoäng, programmet ger inte högskolepoäng (hp)

Så här söker du till KTH

Här är en beskrivning av hur du, steg för steg, gör för att söka till KTH och information om hur processen ser ut.

Därför KTH

Välkommen till KTH. Här nämner vi några orsaker till varför vi tycker du ska välja att studera hos oss på KTH.

Prenumerera på KTH

Du kan via våra nyhetsbrev få viktig och aktuell information kring bland annat den utbildning du är intresserad av.