Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Jakob Materialdesign 300 hp

Jakob studerar Materialdesign 300 hp. Här berättar han om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Jakob. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Jakob, student på Materialdesign

Kontakta Jakob via formuläret nedan. Han svarar gärna på dina frågor.

Jakob berättar om sin tid på KTH

Hej! Jag heter Jakob och är 24 år gammal. Jag studerar för närvarande andra året på civilingenjörsutbildningen inom Materialdesign på KTH.

När det kommer till mitt val av utbildning vill jag säga att Materialdesign erbjuder en imponerande mängd karriärmöjligheter efter utbildningen. Föreställ dig ett område där material inte har en betydande roll - det är en utmaning!

Mitt val att studera på KTH grundar sig på flera anledningar. För det första var det viktigt för mig att ha närhet till min familj och vänner, vilket gjorde KTH till ett attraktivt alternativ. Dessutom hade jag redan flera nära vänner som studerade här, och det faktum att KTH har ett starkt akademiskt rykte gjorde knappast beslutet mindre lockande.

Det fanns dessutom många fördelar med att stanna kvar och studera i Stockholm. Dess närhet till näringslivet skapar många karriärmöjligheter och ger goda förutsättningar att få praktisk erfarenhet genom deltidsjobb under dina studier. Dessutom erbjuder staden den perfekta kombinationen av ett aktivt studentliv och Stockholms nattliv, vilket innebär att du aldrig kommer att ha brist på underhållning!

För blivande studenter på KTH har jag ett råd: Förbered er på en betydligt högre studietakt och eget ansvar jämfört med gymnasiet. Det kan vara utmanande, men det är också mycket givande.

Jag hoppas att detta ger dig en inblick i mitt studentliv och mina erfarenheter på KTH. Om du har några frågor eller vill veta mer, tveka inte att höra av dig!

Fråga Jakob

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2023-11-01