Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida

Sandra, Öppen ingång 300 hp

Sandra började med att gå Öppen ingång 300 hp på KTH och studerar nu Medicinsk teknik 300 hp. Här berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Sandra. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Sandra, student på Medicinsk teknik

Kontakta Sandra via formuläret nedan. Hon svarar gärna på dina frågor.

Sandra berättar om sin tid på KTH

Hej! Jag heter Sandra, är 24 år och kommer från småstaden Skövde. Tidigare bodde jag även i Huskvarna där jag läste natur på ett idrottsgymnasium. Vid studenten 2017 var jag ganska skoltrött och osäker på mitt nästa steg, men jag kände press att plugga vidare direkt och familjen ville till en storstad. Därför sökte jag en kandidatutbildning inom Företagsekonomi i Stockholm med planen att under studietiden hitta en annan utbildning som jag sen skulle kombinera den med.

Efter en tid i Stockholm hamnade jag i en stor kompiskrets där alla pluggade på KTH. Det var först då jag började lära mig vad en ingenjör gör. Många av mina fördomar motbevisades – studenterna hade alla möjliga bakgrunder, intressen och personligheter. Gemensamt var motivationen och intresset att bidra till samhället genom problemlösning.

När jag såg civilingenjörsutbildningen inom Medicinsk teknik på KTH:s hemsida fastnade jag direkt. Det är tvärvetenskapligt, vilket betyder att det berör mer än bara naturvetenskap – i detta fall fysiologi, samhälle och teknik. Jag tyckte det var otroligt häftigt att kunna påverka samhället och hjälpa människor genom att t.ex. utveckla pacemakers, proteser och röntgenmaskiner. Dessutom kändes det sjukt motiverande att få plugga i just Flemingsberg som är ett hälsoinriktat campus. Många medicintekniska företag finns bokstavligen runt hörnet!

Så efter 3 år ekonomi var jag redo för 5 år på KTH. Men av rädsla att välja ”fel” igen började jag först läsa Öppen ingång för att sen i år 2 välja utbildning. Idag läser jag tredje året och vill jobba som systemutvecklare, sjukhustekniker, managementkonsult i MedTech och produktutvecklare på globala företag.

Till alla som funderar på att börja plugga; våga satsa och gå utanför din comfort zone! Sätt ribban högt och utmana dig! Med facit i hand är det faktiskt så mycket roligare. D utvecklas så mycket, bygger karaktär och får kompisar längs vägen. Och framförallt är det otroligt kul!

Fråga Sandra

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2022-11-22