Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Utlandsstudier

KTH erbjuder många och stora möjligheter till utlandsstudier – en unik chans att spetsa sitt CV, upptäcka världen och få vänner för livet. Det är därför inte konstigt att en tredjedel av studenter med examen från KTH har spenderat en del av sin studietid utomlands. Genom civilingenjörsprogrammet i Teknisk fysik har studenterna möjlighet att åka på utbyte till framstående universitet som EPFL och ETH i Schweiz, Ècole Polytechnique i Frankrike och California Polytechnic State University i USA.

Utbytesstudier

Utbytesstudier innebär att du byter ut en eller två terminer på KTH mot studier vid ett av KTH:s över 200 utbytesuniversitet runt om i världen. Vid utbytesuniversitetet kan du läsa på engelska eller det lokala språket. Förberedande språkkurser ges på KTH och studenter på alla program har möjlighet att välja KTH:s språkkurser inom ramen för sina valfria poäng. SCI-skolan har platser särskilt åt fysikstudenter bland annat vid Université Sorbonne, Osaka University och Universitat de Barcelona. Vi brukar rekommendera att man åker under vårterminen årskurs 4 eller under höstterminen årskurs 5, men det finns även möjlighet att åka andra terminer under utbildningens gång, så länge man hittar kurser på partneruniversitetet som kan tillgodoräknas inom sitt program.

Som student på civilingenjörsprogrammet i Teknisk fysik kan du genomföra utbytesstudier vid utbytesuniversitet som är tillgängliga för studenter vid Skolan för teknikvetenskap. Utbudet uppdateras årligen och kan därför komma att förändras till dess att du ska söka.

Utbytesuniversitet vid Skolan för teknikvetenskap

Examen från två universitet

Dubbeldiplom är en unik möjlighet för civilingenjörsstudent på KTH att läsa en längre tid vid ett partneruniversitet och få två examina. Civilingenjörsprogrammet i Teknisk fysik har dubbeldiplomutbyte med en rad framstående tekniska universitet, bland andra TU München i Tyskland och Ecole Centrale Paris i Frankrike. Det innebär att du efter avslutade studier kan få två civilingenjörsexamina, en från KTH och en från till exempel Ecole Centrale Paris.

Läs om dubbel civilingenjörsexamen

Examensarbete och projekt utomlands

Många studenter vid KTH gör sina examensarbeten eller andra projekt utomlands. Det kan vara allt från en uppsats på ett europeiskt företag till en fältstudie i ett utvecklingsland. Studenter på civilingenjörsprogrammet i Teknisk fysik har bland annat gjort examensarbete vid CERN och vid TU Berlin.

Andra möjligheter

Det finns många andra möjligheter att upptäcka världen genom KTH. Bland annat ges sommarkurser vid partneruniversitet i Kina och ett utbytesprogram i entreprenörskap med National University of Singapore. KTH erbjuder också en rad gemensamma masterprogram tillsammans med andra framstående universitet vilket ger studenter möjligheten att tillbringa ett år vid vardera lärosäte och få examen från båda.

Observera att utbudet av utlandsmöjligheter förändras från år till år och att universitet både tillkommer och försvinner.

Läs mer

Teknisk fysik 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2024-04-02