Till innehåll på sidan

Felix, Teknisk matematik 300 hp

Felix studerar Teknisk matematik 300 hp. Här berättar han om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Felix. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Felix, Teknisk matematik 300 hp

Kontakta Felix via formuläret nedan. Han svarar gärna på dina frågor.

Felix berättar om sin tid på KTH

Hej! Felix heter jag och läser just nu min master inom Tillämpad matematik och beräkningsmatematik på civilingenjörsutbildningen inom Teknisk matematik (TM). Valet att plugga just TM var till följd av bra timing. Även fast jag gillade matten och fysiken i gymnasiet var jag verkligen inte sugen på att plugga fysik på högskolenivå, men matte gillade jag. Jag letade efter en utbildning med så mycket matte som möjligt, och så lite fysik som möjligt. Detta fanns inte på KTH just då (2018), så jag började plugga en kandidat i ekonomi istället. Efter två år så annonserade KTH att det skulle komma en ny utbildning- Teknisk matematik.

Mitt val att stanna kvar i Stockholm var inte avsiktligt, men nu i efterhand har jag märkt tre markanta fördelar, unika till just Stockholm/större städer. Första är arbetsmarknaden, större företag har ofta ett kontor (om inte huvudkontor) i Stockholm. Detta ger en mycket större arbetsmarknad, både i antal men också i variation, speciellt i formen av deltidsjobb och internships. Det andra är att Stockholm är rätt frånkopplad från KTH- det finns en helt självständig stad utöver KTH. Sista är att Stockholm har 4 (vad jag vet) andra högskolor/universitet. Detta innebär att ifall du vill studera något annat än KTH vid sidan om finns möjligheten att göra det på ett helt annat universitet.

Till er som funderar på att läsa TM; var redo på mycket matte, där mycket av matten är en mer bevis-tung version av mattekurser som andra program läser. Det andra är att inte underskatta hur flexibel utbildningen är (för att vara en civilingenjörsutbildning). I tredje året är det praktiskt sett en hel termin som är helt valfri, där kan du exempelvis läsa mer matte, mer data eller som mig, något helt annat, finans/nationalekonomi. Målet efter examen är att jobba inom en investment bank på handlargolvet.

Fråga Felix

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2023-10-27