Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Varför välja KTH?

Kungliga Tekniska högskolan är det största och äldsta tekniska universitetet i Sverige och rankas bland de tio bästa i Europa. Universitetsområdet är en mötesplats för talangfulla studenter, lärare och forskare, som kan dela perspektiv från hela världen.

Teknikringen på KTH Campus.

En ledande teknisk högskola

KTH är Sveriges ledande tekniska högskola. Här hittar du aktuella resultat från olika universitetsrankningar:

KTH och rankningar

Forskning av hög kvalitet

KTH är Sveriges största tekniska universitet och är ledande inom områden som energi, teknisk materialvetenskap, ICT, medicinsk och biomedicinsk teknik samt transportteknik. KTH är värd för ett antal nationella forskningscentra och är en aktiv partner i EIT:s kunskaps- och innovationsgrupper (KIC) , EIT InnoEnergy, EIT Digital, EIT Raw Materials, EIT Health och EIT Urban Mobility.

Mer om KTH-forskning

Forskarutbildning av hög kvalitet

KTH har cirka 1 900 doktorander, en siffra som motsvarar mer än en tredjedel av landets kapacitet på teknikområdet. Syftet med forskarutbildningen är att förse samhället med kvalificerade och självständiga forskare.

En internationell miljö

KTH erbjuder en utmärkt internationell forskningsmiljö där engelska är det primära arbetsspråket. En stor andel av de nyantagna doktoranderna är internationella studenter. Ett av målen för KTH:s masterutbildning är att rekrytera framstående nationella och internationella studenter till doktorandanställningar. Efter att ha avslutat sin forskarutbildning på KTH går många utexaminerade vidare till internationella karriärer.

Utmärkta arbetsförhållanden

Doktorander på KTH är normalt anställda av universitetet och får månadslön. Att vara anställd innebär att du får tillgång till det svenska socialförsäkringssystemet, inklusive sjukvård och föräldraförsäkring m.m. Tillsammans med din handledare kommer du också att skapa en individuell studieplan för att strukturera dina studier och styra utvecklingen för att anpassa studierna till dina förutsättningar och erfarenheter.

Studentinflytande

Utbildningen och studiemiljön på KTH påverkas starkt av studenterna, som är representerade i alla styrelser och i alla kommittéer där beslut om forskarutbildning fattas. Studentkåren, THS , har en doktorandsektion  som arbetar med kontinuerlig förbättring av kvaliteten på forskarutbildningen och arbetsvillkoren för doktorander.

KTH:s läge

KTH ligger i Stockholm, Sveriges huvudstad, som erbjuder en storstads alla bekvämligheter vad gäller kultur, näringsliv, historia och väl fungerande kollektivtrafik. Stockholm är rikt på grönområden och omgivet av vatten, och är känt för sin vackra natur. KTH:s universitetsområdet ligger nära centrum och i anslutning till en stor nationalstadspark som möjliggör en mängd sport- och fritidsaktiviteter. Sverige är ett av de säkraste länderna i världen och nära 90 procent av befolkningen talar engelska. Om du är ny här, kan KTH Relocation  hjälpa dig komma tillrätta i Sverige och på KTH.