Satsningar mot gymnasieskolor

Projektarbeten på KTH och Vetenskapens hus

KTH och Vetenskapens hus erbjuder projektarbeten till gymnasiets elever med möjlighet till ämnesfördjupning. Elever kommer i kontakt med högre utbildning genom ett samarbete kring gymnasiearbetet och erbjuds även studiebesök med nedslag i KTH:s forskningsverksamhet om så önskas.

Vetenskapens hus

På Vetenskapens hus har en elev möjlighet att göra sitt gymnasiearbete inom fysik, kemi och matematik. Vissa arbeten går löpande under terminen medan några går mer koncentrerat. Elev kan välja att arbeta själv eller i grupp. I projekten lägger vi stor tyngd på själva forskningsmetodiken.

Vetenskapen hus aktuella projekt

KTH

Forskare, lärare och doktorander på KTH är intresserade av att vara handledare för gymnasiearbeten, ordnade efter ämnesområden. Elev kan ta kontakt med den/de personer vars områden hen är intresserad av.

Hur går anmälan till

Om du som elev är intresserad av ett samarbete kring ditt gymnasiearbete tar du eller din grupp tillsammans med ansvarig gymnasielärare kontakt med handledare på KTH eller Vetenskapens hus inom det område du/ni är intresserade av att arbeta inom.

Handledaren, gymnasieläraren och elev tar tillsammans fram ett lämpligt upplägg för gymnasiearbetet. Gymnasieläraren ansvarar för examinationen med ämnesstöd av handledaren på KTH eller Vetenskapens hus.

Vid frågor kring gymnasiearbete på KTH eller Vetenskapens hus var god kontakta Marcus Angelin, angelin@kth.se .

KTH Matematik

Matematiken är ett av de viktigare kunskapsområdena för studerande vid naturvetenskapliga och tekniska utbildningar, det gäller såväl på gymnasiet som i högskolan. KTH Matematik erbjuder bland annat

Samt intresseväckande aktiviteter som KTH:s Matematiska cirkel .

För dig som är matematiklärare och som vill möta lärare med samma passion finns samarbetsprojektet Matematisk forum för lärare. Här kan du som lärare komma i kontakt med en annan sida av matematikämnet, än den man vanligen lär ut på gymnasiet.

Institutionen för Matematik

Praktikplatser på KTH

Det finns ingen sammanställning av möjliga prao- eller praktikplatser på KTH men det kan finnas möjligheter inom de olika delarna av organisationen. Kontakta KTH:s skolor i de ämnesområdet du är intresserad av.

KTH:s skolor

Träffa KTH-studenter

Träffa våra KTH-studenter och låt dessa komma och undervisa som vikarier eller ge er inspirerande föreläsningar om bl a ingenjörsyrket.

Teknologen som vikarie

KTH och Stockholms Universitet har tillsammans startat samarbetet Lärarjouren. Här kan intresserade gymnasieskolor genom jouren anlita studenter som vikarier. Studenterna har alla genomgått en kortare pedagogisk utbildning.

Lärarjouren

Inspirerande KTH-ambassadörer

KTH erbjuder inspirerande utbildningsinformation för gymnasieelever om ingenjörsyrket, livet som student och högskolestudier. KTH:s studentambassadörer kan både ta emot gymnasieelever på campus eller åka ut till gymnasieskolor för att hålla seminarium om KTH. Under våren kan elever även besöka KTH under Öppet hus i mars.

Träffa KTH

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Om KTH
Senast ändrad: 2019-09-06