Till innehåll på sidan

Exempel på gymnasiearbete

Här hittar du 28 exempel till ditt ditt gymnasiearbete. För att hjälpa dig med ditt gymnasiearbete delar vi på KTH med oss av våra idéer kring spännande frågor som påverkar våra liv i teknik, naturvetenskap och samhällsvetenskap.

Gymnasiearbete om hjärnans funktion och ai med KTH

Gymnasiearbete om hjärnan

Hur kan vi förstå vår hjärna? Vår hjärna bär på många hemligheter. Genom att förstå den kan vi bekämpa sjukdomar som Alzheimer och designa artificiell intelligens – AI.

Gymnasiearbete exempel dataanalys på KTH

Gymnasiearbete om dataanalys

Hur använder vi och samlar in data för att förbättra våra liv? Data samlas in från många källor och med flera syften. Att analysera data hjälper oss att förstå hur saker hänger ihop, hur kroppen fungerar och hur vi kan förbättra tekniska lösningar.

Gymnasiearbete om cybersäkerhet och smarta hem med KTH

Gymnasiearbete om smarta hem

Kan vi känna oss trygga i det digitala, uppkopplade och algoritm-styrda livet? De som jobbar med cypersäkerhet försöker att hitta nya metoder för att bygga digitala staket som skyddar vår digitala tillvaro och lösningar så att vi inte ens märker att staketet står där.

Sju anledningar att plugga på KTH

Detta är frågor som studenter, lärare och forskare på skolan för Elektroteknik och datavetenskap (EECS) på KTH ställer sig varje dag. Om du tycker att ämnena är intressanta kan du fundera på en högskoleutbildning på KTH är ditt nästa steg.

Innehållsansvarig:Charlotta Alnersson
Tillhör: Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)
Senast ändrad: 2023-07-07