Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Linnéa, Elektronik och datorteknik 180 hp

Linnéa studerar Elektronik och datorteknik 180 hp. Här berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Linnéa. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Linnéa, student på Elektronik och datorteknik

Kontakta Linnéa via formuläret nedan. Hon svarar gärna på dina frågor.

Linnéa berättar om sin tid på KTH

Hej! Jag heter Linnéa och läser Elektronik och datorteknik på KTH Kista. Mätt i högskolepoäng skulle man kunna säga att jag läser mitt tredje år men jag har varit student på KTH sedan 2018. Jag läser på halvfart och tog ett uppehåll i studierna under en del av pandemin. Jag är 30 år och är uppvuxen i Göteborg.

Jag har sedan grundskolan varit intresserad av många olika ämnen och inriktningar så att söka till just den här utbildningen på KTH var inte en självklarhet. Mellan gymnasiet och KTH jobbade jag bland annat inom vården och i kollektivtrafiken i Göteborg och reste runt i Australien i ett halvår. Jag bestämt mig sen för att läsa vidare inom teknik eller naturvetenskap och läste då in ett naturvetenskapligt basår.

Först sökte jag in och började läsa Elektroteknik på Chalmers i Göteborg men min dåvarande sambo hittade ett jobb i Stockholms så ag tog en titt på utbildningar där. Jag hittade KTH:s program Elektronik och datorteknik och tog en titt på kursplanen. Perfekt tyckte jag, en datautbildning som ligger och nosar på elektrotekniken.

KTH Kista ligger mitt bland IT- och dataföretagen i “Kiselstaden” eller “Stockholms Silicon Valley”, och har goda kontakter med arbetslivet. Även på vårt relativt lilla campus finns det gott om studentliv. Vår lokala studentkår finns t.ex. föreningar för idrott, spel- och hobby, arbetsmarknad och festarrangemang.

Än vet jag inte vad jag vill jobba med men inbyggda system inom järnväg är ett alternativ. Utbildningen är väldigt bred så det finns att välja på.

Jag välkomnar alla frågor om livet som student i Stockholm, oavsett om det gäller studier, bostad, jobb, studentliv eller något annat relaterat. Fråga på!

Fråga Linnéa

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2024-05-02