Till innehåll på sidan

Fem campus, ett KTH

Om du väljer att plugga på KTH kommer dina studier koncentreras till ett av fem campus. KTH finns vid Valhallavägen mitt i centrala Stockholm, i Södertälje, Flemingsberg, Kista och Solna.

Våra campus

Varje campus har sin särprägel, och placeringen möjliggör fördjupade samarbeten, profileringar och nära kontakter med företag inom industrin som studenterna utbildar sig för. De har alla startats av strategiska skäl för att ha närhet till relevant industri och forskning.

KTH Campus

KTH Campus

På KTH Campus intill Valhallavägen i stan finns många av KTH:s civilingenjörsutbildningar. Oavsett vilken utbildning du läser kommer du sannolikt ha någon del av undervisningen här.

KTH Flemingsberg

KTH Flemingsberg

Bara 19 minuter från Stockholm city ligger KTH Flemingsberg som har fokus på teknik för vård och hälsa. Flemingsberg är ett viktigt område inom medicinsk teknik. Karolinska universitetssjukhuset ligger här granne med KTH, vilket ger möjligheter till samarbeten för både studenter och forskare. I området ligger också bland annat Södertörns Högskola och Karolinska Institutet, vilket gör Flemingsberg till ett av Sveriges största campus.

KTH Kista

KTH Kista

Norr om stan ligger KTH Kista som har fokus på IT. Kista är Europas hetaste IT-område, där många tvärvetenskapliga projekt drivs och där KTH har direkta samarbeten med industrin. Det tar dessutom bara 16 minuter in till city med tunnelbanan.

KTH Solna

KTH Solna

Strax norr om stan ligger KTH Solna som har fokus på hälso- och miljöforskning. Området är ett viktigt nationellt nav för forskning inom olika livsvetenskaper. Här kombineras ledande teknisk kompetens med kvalificerade kunskaper inom translationell medicin och molekylär biovetenskap.

KTH Södertälje

KTH Södertälje

Söder om stan ligger KTH Södertälje som har fokus på hållbar produktion. Utbildning och forskning här har som syfte att förbättra hållbarheten inom den framtida tillverkningsindustrin och som student får du kontakt med företag inom industriproduktion. I Södertälje finns det bra möjlighet att få studentbostad och campus har en egen kårverksamhet.

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2022-05-09