Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Johan, Tekniskt basår 60 fup

Johan började med att gå Tekniskt basår 60 fup på KTH och pluggar nu Elektroteknik 300 hp. Här berättar han om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Johan. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Johan, student från Tekniskt basår

Kontakta Johan via formuläret nedan. Han svarar gärna på dina frågor.

Johan berättar om sin tid på KTH 

Hej! Jag heter Johan och jag är 26 år gammal. Jag läser just nu mitt tredje år på civilingenjörsutbildningen inom Elektroteknik på KTH. Jag bor och är uppvuxen på Värmdö, som ligger ungefär 50 minuter från KTH Campus inne i stan.

Att jag skulle plugga på KTH var aldrig ett självklart val för mig. På gymnasiet gick jag samhällsprogrammet, var inte alls intresserad av att plugga och verkligen inte plugga vidare på universitet. Jag gick ut från gymnasiet utan en gymnasieexamen.

Det var några år senare när jag utbildade mig på Komvux till installationselektriker som jag insåg att det var roligt att plugga och jag hittade även att KTH har något som heter Tekniskt basår. Det är ett år då man läser grundläggande matematik, fysik och kemi, för att få behörighet till KTH:s ingenjörsutbildningar. Det var perfekt för mig som hade läst samhällsprogrammet på gymnasiet och saknade behörighet.

Valet av Elektroteknik blev ganska enkelt för mig eftersom jag är elektriker i grunden. Utbildningen är väldigt teoretisk och innehåller mycket matematik, fysik och programmering, men det finns även många kurser där man får tillämpa teorin i olika laborationer. Dessa kan innebära allt från att bygga en liten krets till en robot.

Studierna på KTH har ett högt tempo och det är stundtals mycket att göra, men en av de viktigaste sakerna jag lärt mig hittills under min studietid är vikten av att hjälpa varandra. Det är även en av de sakerna jag gillar mest med KTH, att alla är i samma sits och att det finns en så bra sammanhållning.

Mitt tips till er som funderar på att söka till KTH är att våga testa det man är intresserad av och att det alltid finns möjligheter att ändra sig om det skulle visa sig att man hittar något annat.

Fråga Johan

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2023-10-30