Till innehåll på sidan
yrkesverksamma studenter på KTH Campus

Kompetensutveckling för yrkesverksamma

På KTH kan du få ett livslångt lärande och utveckla din karriär eller byta spår i yrkeslivet. Kontinuerlig utbildning är avgörande för dig som vill vara konkurrenskraftig inom tekniska branscher.

Fristående kurser

Avgiftsfria kurser inom många olika områden, perfekt för att utveckla karriären.

Fristående kurser

Uppdragsutbildningar

Skräddarsydd kundanpassad utbildning i form av kurser eller program.

Uppdragsutbildningar

Kompletterande pedagogisk utbildning

Program som kompletterar din tidigare utbildning.

Studera till lärare

Fortbilda dig eller dina medarbetare på KTH

Är du mitt i arbetslivet och har ett behov av att fördjupa eller bredda din kompetens, eller vill du kanske satsa på något helt nytt? Oavsett vilket får du unika pluspoäng inför framtiden genom att vidareutbilda dig eller din verksamhet på KTH.

Vi erbjuder ett stort antal kurser som du kan läsa helt gratis, och många på distans. Dessutom kan du beställa skräddarsydd och behovsanpassad utbildning framtagen för ditt företag eller organisation. Missa inte heller våra kompletterande pedagogiska utbildningar.

Undrar du något?

Har du frågor eller funderingar kring vidareutbildning, kompetensutveckling eller hur du kan utveckla din karriär är du välkommen att kontakta oss på info@kth.se

En person står på en brygga i solnedgången

Anmäl dig till sommarkurs senast 15 mars

KTH erbjuder många olika kurser i sommar i ämnen som programmering, psykologi och pedagogik. Kurserna är gratis, de flesta på distans och ett perfekt sätt att lära dig något nytt eller utveckla karriären. Anmäl dig på antagning.se  senast 15 mars.

Sommarkurser

Sen anmälan är öppen för vårens kurser

KTH erbjuder över 120 kurser under våren anpassade för dig mitt i arbetslivet. Många av kurserna är korta och ges på distans vilket gör det lättare att studera parallellt med jobbet. Anmälan är oftast öppen fram till en vecka innan kursstart – sök idag!

Hela utbudet av fristående kurser

Mer om vidareutbildning

Se vad mer KTH erbjuder inom kompetensutveckling allt för att du ska kunna få ett livslångt lärande.

Ekonomiskt stöd för dig mitt i arbetslivet

KTH:s kurser och utbildningar ger rätt att söka omställningsstudiestöd från CSN, som kan ge dig ett bidrag på upp till 80 % av din lön. Det är till för dig som är mitt i arbetslivet och vill bredda din kompetens för att bli mer attraktiv på arbetsmarknaden.

Läs mer om omställningsstudiestödet och hur du ansöker (CSN)

Skola om dig – läs en grundutbildning

Vill du byta bana på din karriär från grunden? KTH erbjuder många fleråriga utbildningar, 1–5 år långa, och utbildar bland annat ingenjörer och arkitekter. Efter en högskoleingenjörsutbildning  på bara tre år får du till exempel en kompetens som är väldigt efterfrågad i många branscher.

Hitta din grundutbildning

Saknar du behörighet?

Dina tidigare studier eller yrkeserfarenhet kan ge behörighet till våra fristående kurser, genom validering av reell kompetens.

Validering av reell kompetens

Föreläsningar och seminarier

KTH organiserar föreläsningar och seminarier för dig som är intresserad av att lära dig mer om eller fördjupa dig kring ett visst ämne.

Föreläsningar och seminarier

Din ekonomi som student

Det kan vara en omställning att plötsligt behöva klara sig på en studentbudget. På studera.nu kan du läsa mer om studiestöd, stipendier och få användbara spartips.

Din ekonomi som student (studera.nu)

Föräldraskap och studier

I dag är det många studenter som har barn. På studera.nu finns information som är bra att känna till om du har barn och studerar.

Studera med barn (studera.nu)

SFINX – Intensiv svenska för ingenjörer och arkitekter

Är du utländsk ingenjör eller arkitekt och vill läsa svenska i snabb takt? SFINX ger dig som nyanländ goda kunskaper i svenska och tekniskt språk. Du lär dig om den svenska arbetsmarknaden, allt för att öka dina chanser att få anställning.

SFINX – Intensiv svenska för ingenjörer och arkitekter