Till innehåll på sidan

KTH FOOD

Ett centrum för hållbara och hälsosamma livsmedelssystem

Nyheter

  • KTH FOOD is recruiting a Theme Leader in AI for Food
    17 dec 2025


    Be part of a creative multidisciplinary research environment working with sustainable and healthy food systems. KTH FOOD is recruiting a Theme Leader to be actively involved in developing new research...

  • Microbial Foods Are Reshaping the Future
    17 dec 2025


    On 21 May 2026, Stockholm will host one of the year’s most anticipated scientific gatherings in food innovation: the Microbial Foods Conference, held at AlbaNova University Center at KTH Royal Institu...

  • Kossor
    Metanutsläpp, till stor del från rapande kor, påverkar den globala uppvärmningen mer än koldioxid. (Foto: Mostphotos)
    Tveksam klimatnytta med algfoder
    29 okt 2025


    Alger i djurfoder har lyfts fram som ett sätt att minska kornas påverkan på klimatet. Men nya rön från KTH visar att den påstådda vinsten kan försvinna när hela livscykeln tas med i beräkningen.

  • Forskaren varnar: Då kollapsar svensk matförsörjning
    19 sep 2025


    I Dagens Industri lyfter våra kollegor Rebecka Milestad (FOI / KTH) och Francisco Vilaplana, direktör för PLENTY Centre for Symbiotic and Circular Food Provisioning, fram hur dagens självförsörjningss...

Möt våra forskare!

Möt KTH FOOD i en artikelserie där vi lär känna våra forskare inom det spännande och livsviktiga området mat.

Läs artiklarna om våra forskare här .

Bli en del av KTH FOOD

Hållbara och hälsosamma matsystem kräver engagemang och bidrag från alla. KTH FOOD välkomnar samarbete med forskare, studenter, företag, kommuner, myndigheter, föreningar, skolor med flera.

Engagera dig

Lediga tjänster

Kommande evenemang