Nyheter
-
“Biotekniken är en nyckelfaktor för att lösa många utmaningar”
Publicerad 2024-04-24Läs artikeln -
Praktikant till mat-teamet hos vår partner WWF
Publicerad 2024-04-09Läs artikeln -
Ny postdoktorstjänst på KTH FOOD
Publicerad 2024-04-09Läs artikeln -
KTH och Södertälje kommun: implementering av livsmedelsförsörjningsstrategi
Publicerad 2024-04-03Läs artikeln -
Att överbrygga akademi och industri- KTH doktorander på LiFT
Publicerad 2024-04-03Läs artikeln -
Ett livslångt lärande om livsmedelsövergångar
Publicerad 2024-03-13Emrah Karakaya är docent inom industriell dynamik och hållbara affärsmodeller. I sin forskning undersöker han hur olika industrisektorer – exempelvis inom energi och livsmedel – förändras och blir mer...
Läs artikeln -
Hallå där, Rebecka Milestad!
Publicerad 2024-02-20Rebecka Milestad är agronom, doktor i landsbygdsutveckling och docent i miljöstrategiforskning. Milestad bedriver tvärvetenskaplig forskning ur ett systemperspektiv om jordbruks- och livsmedelsresilie...
Läs artikeln -
Samarbete kring användning av vetekli för välsmakande fiber
Publicerad 2024-01-30Lantmännen, KTH, Stockholms universitet, och Lunds universitet samarbetar för att undersöka strukturen hos vetekli med hjälp av ForMAX beamline. Teamet strävar efter att extrahera mer fiber från kliet...
Läs artikeln -
Mat på KTH Africa Days
Publicerad 2024-01-30Under KTH Africa Days lyftes samarbetet i och med Afrika för KTH:s fakultetsmedlemmar och studenter. Konferensen tisdagen den 16:e fokuserade på livsmedelssystem med två seminarier med pågående matpro...
Läs artikeln -
KTH FOOD postdoktortjänst
Publicerad 2023-12-19KTH FOOD rekryterar en postdoktor inom hållbara livsmedelsinnovationer.
Läs artikeln -
KTH-forskare beviljas Formas-medel för matprojekt
Publicerad 2023-12-12Christofer Lendel och hans forskningsgrupp på KTH undersöker hur proteiner kan användas som byggstenar i nya typer av material. Det kan handla om allt från konstgjort silke och miljövänliga plaster ti...
Läs artikeln -
Grötlunch belyser vikten av kulturspannmål och kostfibrer
Publicerad 2023-12-06Tisdagen den 5 december stod KTH FOOD värd för en grötlunch med föredrag på temat kulturspannmål, fullkorn och kostfibrer. Målet med det populära evenemanget var att utforska betydelsen av dessa eleme...
Läs artikeln -
Successful dissertation on urban gardening
-
Minskad klimatpåverkan på menyn
Publicerad 2023-11-28Från och med nästa år ska den mat som beställs till möten, evenemang och representation ha WWF:s märkning One Planet Plate som standard – detta för att minska KTH:s klimatavtryck per måltid i linje me...
Läs artikeln -
KTH-forskare får ERC Synergy Grants
Publicerad 2023-11-08Stefania Giacomello och Danica Kragic Jensfelt ingår i internationella team som tilldelats två ERC Synergy Grants, ett för tarmsjukdomar och ett annat för digital överföring av lukter.
Läs artikeln -
Samarbete i fokus på KTH FOODs första referensgruppsmöte
Publicerad 2023-10-31KTH FOOD center höll sitt första referensgruppsmöte med deltagare från kommuner, företag, icke-statliga organisationer, stiftelser och forskningsinstitut. Syftet med workshopen var att samla relevanta...
Läs artikeln -
Hallå där, Björn Kjellgren!
Publicerad 2023-09-26Björn Kjellgren är lektor på avdelningen för språk och kommunikation, med en doktorsexamen inom sinologi och erfarenhet som forskare inom socialantropologi. Nu jobbar han med att vidareutveckla KTHs u...
Läs artikeln -
Projektstart för "Over & Oat"
Publicerad 2023-09-25Nytt forskningsprojekt siktar på innovativa livsmedelsingredienser och fokuserar på att skapa högvärdiga livsmedel av restprodukter som idag blir djurfoder och gödsel.
Läs artikeln -
Att göra städer grönare fångar inte bara upp kol – det minskar det
Publicerad 2023-09-19Dussintals europeiska städer kan nå netto noll koldioxidutsläpp under de kommande 10 åren genom att införliva naturen i sin infrastruktur, enligt en ny studie från bland annat KTH.
Läs artikeln -
Hallå där, Luca Urciuoli!
Publicerad 2023-09-05Luca Urciuoli forskar om hantering av supply chain management, och förklarar att svinnet i livsmedelssektorn är enormt och en utmaning vi inte lyckats lösa än. Han tillägger att matsvinn oundvikligen ...
Läs artikeln