Till innehåll på sidan

På gång

Nyheter

  • Leende kvinna.
    Rebecka Milestad. Foto: Fredrik Persson
    KTH FOOD sitter i juryn för Circular Gastronomy Challenge
    1 sep 2023


    Rebecka Milestad, vice föreståndare av KTH FOOD har utsetts till jurymedlem för hållbarhetspriset Circular Gastronomy Challenge. Priset tilldelas personer eller organisationer inom restaurangnäringen ...

  • Forskare i labb använder pipett och provrör
    I labbet utvecklar Francisco Vilaplana och hans forskarteam nya sätt om hur så kallade sidoströmmar inom livsmedelsproduktionen kan komma till nytta i framtidens mat. (Foto: Magnus Glans)
    Slängd mat får nytt liv
    23 aug 2023


    Nästa generations mat – kommer den vara framställd av dagens avfall? Ett forskarlag på KTH är på jakt efter nya sätt att ta hand om outnyttjade restprodukter inom jordbruk och livsmedelsindustri.

  • Filip Borgström och David Sigge tillsammans med en medarbetare på kaffe-odlingen.
    Filip Borgström i mitten och David Sigge, t.h, tillsammans med en medarbetare hos lantbrukaren/kaffeproducenten Aphiwat Sukphong. Foto: Privat
    Studenternas fältstudie: kaffe kan lyfta bönder ur fattigdom
    21 jun 2023


    KTH-studenterna David Sigge och Filip Borgström tillbringade två månader i Thailand för sitt kandidatex-arbete i industriell ekonomi. De undersökte om och hur lantbrukare kan öka sina intäkter på ett ...

Kalender