Till innehåll på sidan

På gång

Nyheter

  • Forskare gör experiment med mat.
    Kursen Livsmedelskemi- och teknologi ska ge studenterna en grundläggande förståelse för hur de olika komponenterna i livsmedel samverkar för att ge produkterna dess utseende, smak och konsistens. Foto: Mostphotos
    Ny KTH-kurs ger inblick i matens kemi
    21 aug 2025


    En ny KTH-kurs i livsmedelskemi och teknik möter behov hos både studenter, forskare och näringsliv genom att lyfta frågor om framtidens mat, hållbarhet och livsmedelsteknik. – Historiskt har KTH v...

  • Vishal Parekh
    Att göra hållbar konsumtion mainstream: Praktiker, perspektiv och exemplet mat
    18 aug 2025


    Vishal Parekh vid institutionen för hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik (SEED) kommer att offentligt försvara sin doktorsavhandling den 26 september 2025.

  • Kristinebergs marina forskningsstation. Foto: Armin Moghiman.  
    “Ingen framtid utan havet” - algers roll i framtidens livsmedelssystem
    17 jun 2025


    Kristinebergs marina forskningsstation ligger precis vid havet på den svenska västkusten. Det är världens tredje äldsta marina forskningsstation, och sedan den grundades 1877 har den lockat forskare f...

  • Barbro Fröding. Foto: Maria Fredriksson.
    Mer än bara teknik: Barbro Fröding om vikten av livsmedelsetik
    13 maj 2025


    När man diskuterar framtidens mat och hållbara livsmedelssystem läggs fokus ofta på innovativa, tekniska lösningar. Barbro Fröding, senior forskare vid avdelningen för filosofi på KTH och ledare för e...

  • Foto: Pixabay
    DI-artikel om vertikal odling
    5 maj 2025


    Michael Martin, Loris Mazzaferro och Cameron Kennett intervjuas om odling under jord i Dagens Industri.

Kalender

Tidigare evenemang 2019-2024

 Exempel på tidigare evenemang kopplade till mat:

  • KTH Food Sustainability Network & Restauranglabbet meeting, Restauranglabbet , 15 oktober 2019