På gång
Nyheter
-
KTH Biblioteket förstärker samlingarna om mat med Nature Food30 maj 2023
Efter en förfrågan från det nystartade centrumet KTH Food har KTH Biblioteket startat en prenumeration på tidskriften Nature Food.
-
Ljus- och sensorteknik gör att grönsaker kan växa och frodas snabbt i vatten, även i fönsterlösa lokaler. Grödorna hämtar växtkraft genom LED-belysning istället för solljus. – Vår största utmaning är att göra själva odlingsprocessen så energisnål som möjligt, säger forskare Michael Martin, KTH-alumn och professor i hållbar produktion. 29 maj 2023Vattenbaserad, så kallad hydroponisk, teknik för inomhusodling gör att allt fler butiker, restauranger och hushåll väljer att själva odla färska grönsaker. – En utveckling av inomhusodling av mat är ...
-
Jean-Baptiste Thomas framför färsk sockertång som torkar efter skörden på västkusten 4 maj 2023Thomas forskning syftar till att bidra till en motståndskraftig, hållbar blå bioekonomi med låga koldioxidutsläpp.
-
Peter Olsén och Céline Montanari, forskare vid avdelningen Biokomposit, har utvecklat ett termiskt batteri med komponenter från citron, kokosnöt och en träkomposit. (Foto: David Callahan) 30 mar 2023KTH-forskare har tillverkat ett genomskinligt, termiskt batteri som består av tre naturliga beståndsdelar, och som kan lagra värme och kyla. För närvarande kan hundra kilo av materialet spara cirka 2,...
Kalender
-
Licentiatseminarier
torsdag 2023-06-15, 13.00
Plats: Bora Bora, Teknikringen 10B, Stockholm
Videolänk: https://kth-se.zoom.us/j/67682564032
Licentiand: Elvira Molin , Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik, IVL Svenska Miljöinstitutet
2023-06-15T13:00:00.000+02:00 2023-06-15T13:00:00.000+02:00 Toward a more sustainable food system using public procurement (Licentiatseminarier) Bora Bora, Teknikringen 10B, Stockholm (KTH, Stockholm, Sweden)Toward a more sustainable food system using public procurement (Licentiatseminarier)