Till innehåll på sidan

På gång

Nyheter

 • KTH Biblioteket förstärker samlingarna om mat med Nature Food
  30 maj 2023

  Efter en förfrågan från det nystartade centrumet KTH Food har KTH Biblioteket startat en prenumeration på tidskriften Nature Food.

 • Michael Martin framför gröna växter i växthus
  Ljus- och sensorteknik gör att grönsaker kan växa och frodas snabbt i vatten, även i fönsterlösa lokaler. Grödorna hämtar växtkraft genom LED-belysning istället för solljus. – Vår största utmaning är att göra själva odlingsprocessen så energisnål som möjligt, säger forskare Michael Martin, KTH-alumn och professor i hållbar produktion.
  Färska grönsaker året om genom odling i vatten
  29 maj 2023

  Vattenbaserad, så kallad hydroponisk, teknik för inomhusodling gör att allt fler butiker, restauranger och hushåll väljer att själva odla färska grönsaker. – En utveckling av inomhusodling av mat är ...

 • Jean-Baptiste Thomas
  Jean-Baptiste Thomas framför färsk sockertång som torkar efter skörden på västkusten
  Hallå där, Jean-Baptiste Thomas!
  4 maj 2023

  Thomas forskning syftar till att bidra till en motståndskraftig, hållbar blå bioekonomi med låga koldioxidutsläpp.

 • Kokosnötter och citron på bänken, och två personer står i bakgrunden.
  Peter Olsén och Céline Montanari, forskare vid avdelningen Biokomposit, har utvecklat ett termiskt batteri med komponenter från citron, kokosnöt och en träkomposit. (Foto: David Callahan)
  Ny innovation: transparent batteri av trä, citron och kokos
  30 mar 2023

  KTH-forskare har tillverkat ett genomskinligt, termiskt batteri som består av tre naturliga beståndsdelar, och som kan lagra värme och kyla. För närvarande kan hundra kilo av materialet spara cirka 2,...

Kalender