I Dagens Industri lyfter våra kollegor Rebecka Milestad (FOI / KTH) och Francisco Vilaplana, direktör för PLENTY Centre for Symbiotic and Circular Food Provisioning, fram hur dagens självförsörjningss...
Genom examensarbeten erbjuder KTH masterstudenter möjligheten att bidra med forskningsförankrade insikter och nytänkande idéer – samtidigt som ni får tillgång till framtida talanger.
Kursen Livsmedelskemi- och teknologi ska ge studenterna en grundläggande förståelse för hur de olika komponenterna i livsmedel samverkar för att ge produkterna dess utseende, smak och konsistens. Foto: Mostphotos
Ny KTH-kurs ger inblick i matens kemi
21 aug 2025
En ny KTH-kurs i livsmedelskemi och teknik möter behov hos både studenter, forskare och näringsliv genom att lyfta frågor om framtidens mat, hållbarhet och livsmedelsteknik.
– Historiskt har KTH v...
Vishal Parekh vid institutionen för hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik (SEED) kommer att offentligt försvara sin doktorsavhandling den 26 september 2025.
Hållbara och hälsosamma matsystem kräver engagemang och bidrag från alla. KTH FOOD välkomnar samarbete med forskare, studenter, företag, kommuner, myndigheter, föreningar, skolor med flera.