I dessa artiklar kan du ta del av exempel på vad KTH FOODs affilierade forskare arbetar med. Forskarna delar med sig av sin ämnesexpertis, utmaningar inom olika forskningsområden och tankar inför framtiden.
När man diskuterar framtidens mat och hållbara livsmedelssystem läggs fokus ofta på innovativa, tekniska lösningar. Barbro Fröding, senior forskare vid avdelningen för filosofi på KTH och ledare för e...
Tillgång till näringsrik, prisvärd mat är en grundläggande aspekt i urbant välbefinnande, men i många städer är "matöknar" — områden med bristande tillgång på färsk och hälsosam mat — ett växande prob...
Jonas House började nyligen på KTH som första postdoktor vid KTH FOOD, där han kommer att bidra till innovativ forskning om hållbara livsmedelssystem. Jonas kommer ursprungligen från Storbritannien oc...
Emrah Karakaya är docent inom industriell dynamik och hållbara affärsmodeller. I sin forskning undersöker han hur olika industrisektorer – exempelvis inom energi och livsmedel – förändras och blir mer...
Rebecka Milestad är agronom, doktor i landsbygdsutveckling och docent i miljöstrategiforskning. Milestad bedriver tvärvetenskaplig forskning ur ett systemperspektiv om jordbruks- och livsmedelsresilie...
Luca Urciuoli forskar om hantering av supply chain management, och förklarar att svinnet i livsmedelssektorn är enormt och en utmaning vi inte lyckats lösa än. Han tillägger att matsvinn oundvikligen ...
Giacomello bedriver sin forskning inom spatial biology, och hon studerar hur biologisk information om celler i en vävnad är uppbyggd i 2D. Hennes forskargrupp siktar på att upptäcka den nära kopplinge...
Från cirkulära livsmedelssystem till hållbar konsumtion och tarmhälsa, tar sig doktorander vid KTH FOOD an några av de mest angelägna utmaningarna inom livsmedelssektorn. Genom spetsforskning, tvärvet...
När molekylärbiologi, kemiteknik och livsmedelsvetenskap kopplas samman kan forskning bana väg för hållbara och innovativa livsmedelslösningar. Möt Maija Greis, postdoktor på KTH FOOD, som arbetar med...
Meet Francisco Vilaplana, Professor of Glycoscience at KTH, who wants us to pay more attention to Complex carbohydrates – possibly the most diverse biomolecules that exist.
Naomi Lipke shares her insights into foodsharing—a unique, community-driven approach that not only redistributes surplus food but also fosters resilience and mutual support among its participants. Dis...
Björn Kjellgren är lektor på avdelningen för språk och kommunikation, med en doktorsexamen inom sinologi och erfarenhet som forskare inom socialantropologi. Nu jobbar han med att vidareutveckla KTHs u...
Samer Sawalha forskar om miljövänliga teknologier för kylning och uppvärmning; en viktig del av livsmedelssystemet som möjliggör konservering och ökad livslängd för mat, samt förhindrar svinn.