Till innehåll på sidan

puff1

KTH FOOD

Ett centrum för hållbar och hälsosam livsmedelsproduktion

Två personer utomhus.
Francisco Vilaplana och Rebecka Milestad har arbetat med att starta KTH FOOD under flera års tid. Foto: Jon Lindhe, KTH

Nytt forskningscenter vill förändra framtidens mat

KTH FOOD är ett nytt center för forskning kring mat som syftar till att engagera och anpassa utbildning, forskning och samverkan vid KTH mot ett hållbart och hälsosamt livsmedelssystem. – Livsmedelss...

KTH FOOD - forskning om framtidens mat

Nyheter

  • Ecobloom i Forbes 30 under 30
    14 mar 2023

    Flera techentreprenörer som studerat på KTH och fått stöd av KTH Innovation finns med på affärstidningen Forbes senaste lista över Europas mest inflytelserika personer under 30 år.

  • Två personer utomhus.
    Francisco Vilaplana och Rebecka Milestad har arbetat med att starta KTH FOOD under flera års tid. Foto: Jon Lindhe, KTH
    Nytt forskningscenter vill förändra framtidens mat
    2 mar 2023

    KTH FOOD är ett nytt center för forskning kring mat som syftar till att engagera och anpassa utbildning, forskning och samverkan vid KTH mot ett hållbart och hälsosamt livsmedelssystem. – Livsmedelss...

  • Bruna ägg ovanifrån i en äggkarton samt vita bönor.
    Forskare vid bland annat KTH har i en studie undersökt ett flertal amyloidstrukturer bildade av vanligt förekommande proteiner i ägg och bönor. Foto: Erol Ahmed och Lukasz Rawa / Unsplash.
    Ingen koppling mellan amyloid i mat och Alzheimers
    1 feb 2023

    Proteiner i form av amyloidlika nanofibrer är föremål för mycket forskning eftersom dessa framgångsrikt skulle kunna användas till nya, gröna material och ingredienser i livsmedel. Nu har forskare vid...

  • Inspelningar från KTH Transformation Day 2022 ute nu
    23 jan 2023

    Över 140 personer från akademi och industri samlades på KTH i oktober 2022 för att diskutera omvandlingen av livsmedelsindustrin. Livsmedelsindustrin står för en fjärdedel av koldioxidutsläppen och st...

  • Ett majsfält där fotografiet är taget mitt inne i majsodlingen
    Forskarna har utgått från majsfibrer när de skapat en gel som kan skydda tjocktarmen. Foto: Jesse Gardner / Unsplash.
    Gel baserad på matavfall kan skydda tjocktarmen
    19 jan 2023

    I global livsmedelsproduktion går en tredjedel av den råvara som används till spillo varje år. Forskare vid KTH har funnit ett nytt användningsområde för den del av maten som annars skulle gå förlorad...

Kommande evenemang