Till innehåll på sidan

KTH FOOD

Ett centrum för hållbara och hälsosamma livsmedelssystem

Nyheter

  • Forskare gör experiment med mat.
    Kursen Livsmedelskemi- och teknologi ska ge studenterna en grundläggande förståelse för hur de olika komponenterna i livsmedel samverkar för att ge produkterna dess utseende, smak och konsistens. Foto: Mostphotos
    Ny KTH-kurs ger inblick i matens kemi
    21 aug 2025


    En ny KTH-kurs i livsmedelskemi och teknik möter behov hos både studenter, forskare och näringsliv genom att lyfta frågor om framtidens mat, hållbarhet och livsmedelsteknik. – Historiskt har KTH v...

  • Vishal Parekh
    Att göra hållbar konsumtion mainstream: Praktiker, perspektiv och exemplet mat
    18 aug 2025


    Vishal Parekh vid institutionen för hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik (SEED) kommer att offentligt försvara sin doktorsavhandling den 26 september 2025.

  • Kristinebergs marina forskningsstation. Foto: Armin Moghiman.  
    “Ingen framtid utan havet” - algers roll i framtidens livsmedelssystem
    17 jun 2025


    Kristinebergs marina forskningsstation ligger precis vid havet på den svenska västkusten. Det är världens tredje äldsta marina forskningsstation, och sedan den grundades 1877 har den lockat forskare f...

  • Barbro Fröding. Foto: Maria Fredriksson.
    Mer än bara teknik: Barbro Fröding om vikten av livsmedelsetik
    13 maj 2025


    När man diskuterar framtidens mat och hållbara livsmedelssystem läggs fokus ofta på innovativa, tekniska lösningar. Barbro Fröding, senior forskare vid avdelningen för filosofi på KTH och ledare för e...

Möt våra forskare!

Möt KTH FOOD i en artikelserie där vi lär känna våra forskare inom det spännande och livsviktiga området mat.

Läs artiklarna om våra forskare här .

Bli en del av KTH FOOD

Hållbara och hälsosamma matsystem kräver engagemang och bidrag från alla. KTH FOOD välkomnar samarbete med forskare, studenter, företag, kommuner, myndigheter, föreningar, skolor med flera.

Engagera dig

Lediga tjänster

Kommande evenemang