Till innehåll på sidan

KTH FOOD

Ett centrum för hållbara och hälsosamma livsmedelssystem

Nyheter

  • Jonas House
    En resa genom Europa för att utforska hållbara livsmedelssystem - Möt Jonas House
    16 okt 2024


    Jonas House började nyligen på KTH som första postdoktor vid KTH FOOD, där han kommer att bidra till innovativ forskning om hållbara livsmedelssystem. Jonas kommer ursprungligen från Storbritannien oc...

  • Photo by Megan Thomas on Unsplash
    Hållbar mat genom One Planet Plate: KTH i debattartikel (UNT) 
    3 okt 2024


    Det är dags att prioritera klimatet och biologisk mångfald inom livsmedelssektorn för att säkerställa matförsörjning och skydda ekosystemen. 

  • Formas öppna utlysning för forskningsprojekt 2024 
    2 okt 2024


    I Utforska – Formas öppna utlysning för forskningsprojekt, får du fritt formulera en frågeställning inom Formas ansvarsområden. Utlysningen stödjer nytänkande forskning av högsta vetenskapliga kvalite...

  • Innovativ livsmedelsforskning i fokus under Livsmedelsföretagens besök på KTH
    2 okt 2024


    Livsmedelsföretagens forsknings- och utvecklingskommitté besökte Kungliga Tekniska Högskolan under torsdagen den 19 september för ett engagerade möte med spjutspetsforskning inom livsmedel i fokus.

  • Bild av Rubisco-enzymet som fixerar koldioxid i alger och växter.
    Rubisco-enzymet, det viktigaste enzymet för att fixera koldioxid i alger och växter, är nu målet för AI-baserad proteindefiniering i Paul Hudsons laboratorium på KTH/SciLIfeLab.
    Enzymerna som kan minska utsläppen
    1 okt 2024


    Med hjälp av avancerad AI-teknik tar KTH-forskare fram helt nya proteiner för att bidra till en mer hållbar värld. Det handlar bland annat om att påskynda algers upptag av koldioxid och att skapa mat ...

Hallå där!

Möt KTH FOOD i en artikelserie där vi lär känna våra forskare inom det spännande och livsviktiga området mat.

Läs de senaste artiklarna om Maria Bustamante  och He Li .

Bli en del av KTH FOOD

Hållbara och hälsosamma matsystem kräver engagemang och bidrag från alla. KTH FOOD välkomnar samarbete med forskare, studenter, företag, kommuner, myndigheter, föreningar, skolor med flera.

Engagera dig

Lediga tjänster

Kommande evenemang