Till innehåll på sidan

KTH FOOD

Ett centrum för hållbara och hälsosamma livsmedelssystem

Nyheter

  • Rebecka Milestad, photo: Fredrik Persson
    Hallå där, Rebecka Milestad! 
    20 feb 2024


    Rebecka Milestad är agronom, doktor i landsbygdsutveckling och docent i miljöstrategiforskning. Milestad bedriver tvärvetenskaplig forskning ur ett systemperspektiv om jordbruks- och livsmedelsresilie...

  • Morphology of wheat bran, the outer layer of the wheat grain rich in dietary fibres and antioxidants
    Morphology of wheat bran, the outer layer of the wheat grain rich in dietary fibres and antioxidants
    Samarbete kring användning av vetekli för välsmakande fiber
    30 jan 2024


    Lantmännen, KTH, Stockholms universitet, och Lunds universitet samarbetar för att undersöka strukturen hos vetekli med hjälp av ForMAX beamline. Teamet strävar efter att extrahera mer fiber från kliet...

  • Mat på KTH Africa Days
    30 jan 2024


    Under KTH Africa Days lyftes samarbetet i och med Afrika för KTH:s fakultetsmedlemmar och studenter. Konferensen tisdagen den 16:e fokuserade på livsmedelssystem med två seminarier med pågående matpro...

  • KTH FOOD postdoktortjänst
    19 dec 2023


    KTH FOOD rekryterar en postdoktor inom hållbara livsmedelsinnovationer.

  • Christofer Lendel. Foto: Peter Ardell, KTH
    KTH-forskare beviljas Formas-medel för matprojekt
    12 dec 2023


    Christofer Lendel och hans forskningsgrupp på KTH undersöker hur proteiner kan användas som byggstenar i nya typer av material. Det kan handla om allt från konstgjort silke och miljövänliga plaster ti...

Hallå där!

Möt KTH FOOD i en artikelserie där vi lär känna våra forskare inom det spännande och livsviktiga området mat.

Läs de senaste artiklarna om Rebecka Milestad  och Björn Kjellgren .

Bli en del av KTH FOOD

Hållbara och hälsosamma matsystem kräver engagemang och bidrag från alla. KTH FOOD välkomnar samarbete med forskare, studenter, företag, kommuner, myndigheter, föreningar, skolor med flera.

Engagera dig