Nyheter
-
En resa genom Europa för att utforska hållbara livsmedelssystem - Möt Jonas House16 okt 2024
Jonas House började nyligen på KTH som första postdoktor vid KTH FOOD, där han kommer att bidra till innovativ forskning om hållbara livsmedelssystem. Jonas kommer ursprungligen från Storbritannien oc... -
Hållbar mat genom One Planet Plate: KTH i debattartikel (UNT)3 okt 2024
Det är dags att prioritera klimatet och biologisk mångfald inom livsmedelssektorn för att säkerställa matförsörjning och skydda ekosystemen. -
Formas öppna utlysning för forskningsprojekt 20242 okt 2024
I Utforska – Formas öppna utlysning för forskningsprojekt, får du fritt formulera en frågeställning inom Formas ansvarsområden. Utlysningen stödjer nytänkande forskning av högsta vetenskapliga kvalite... -
Innovativ livsmedelsforskning i fokus under Livsmedelsföretagens besök på KTH2 okt 2024
Livsmedelsföretagens forsknings- och utvecklingskommitté besökte Kungliga Tekniska Högskolan under torsdagen den 19 september för ett engagerade möte med spjutspetsforskning inom livsmedel i fokus. -
Enzymerna som kan minska utsläppen1 okt 2024
Med hjälp av avancerad AI-teknik tar KTH-forskare fram helt nya proteiner för att bidra till en mer hållbar värld. Det handlar bland annat om att påskynda algers upptag av koldioxid och att skapa mat ...
Kommande evenemang
-
Disputationer
tisdag 2024-10-22, 10.00
Plats: F3 (Flodis), Lindstedtsvägen 26 & 28
Respondent: Rodrigo Sanches Pires , Tillämpad fysikalisk kemi
2024-10-22T10:00:00.000+02:00 2024-10-22T10:00:00.000+02:00 The artificial amyloid: fundamentals of formation and applications of food protein nanofibrils (Disputationer) F3 (Flodis), Lindstedtsvägen 26 & 28 (KTH, Stockholm, Sweden)The artificial amyloid: fundamentals of formation and applications of food protein nanofibrils (Disputationer) -
Seminarier och föreläsningar
tisdag 2024-11-05, 11.30 - 13.00
Medverkande: Maija Greis
Plats: Climate Action Centre
2024-11-05T11:30:00.000+01:00 2024-11-05T13:00:00.000+01:00 OBS! NYTT DATUM: Alternativa matproteiner: Från sensorisk perception till precisionsjäsning (Seminarier och föreläsningar) Climate Action Centre (KTH, Stockholm, Sweden)OBS! NYTT DATUM: Alternativa matproteiner: Från sensorisk perception till precisionsjäsning (Seminarier och föreläsningar) -
Seminarier och föreläsningar
tisdag 2024-11-26, 11.30 - 13.00
Medverkande: Marjorie Ladd Parada
Plats: Climate Action Centre
2024-11-26T11:30:00.000+01:00 2024-11-26T13:00:00.000+01:00 Save the date: KTH FOOD lunchseminarium (Seminarier och föreläsningar) Climate Action Centre (KTH, Stockholm, Sweden)Save the date: KTH FOOD lunchseminarium (Seminarier och föreläsningar) -
Seminarier och föreläsningar
tisdag 2024-12-10, 11.30 - 13.00
Medverkande: Lisa Kappel, Sadia Fida Ullah
Plats: Climate Action Centre
2024-12-10T11:30:00.000+01:00 2024-12-10T13:00:00.000+01:00 Save the date: KTH FOOD lunchseminarium (Seminarier och föreläsningar) Climate Action Centre (KTH, Stockholm, Sweden)Save the date: KTH FOOD lunchseminarium (Seminarier och föreläsningar)