Fråga en student

Har du t.ex frågor kring kursinnehåll, studentlivet på KTH eller undrar över jobbet som ingenjör? Då kan du vända dig till våra studenter med dina funderingar. 

NYHETER FRÅN KTH

”KTH:s ceremonier ska vara moderna och inkluderande”

Ceremonimästare Anna Almlöws ledord har i 15 års tid varit ”att hålla de ceremoniella traditionerna högt, men att verka i samtiden”. Hon lämnar nästa år över uppdraget till KTH:s Hanna Sundelin, och just nu samarbetar de två i förberedelserna inför doktorspromotionen och professorsinstallationen 2019.

Giants en stor succé

Lördagen 9 november gick årets Giants-event av stapeln. 230 tjejer och ickebinära kom för att pröva på olika typer av teknik och få information om hur det är att gå på KTH.

Hur mäter man forskningskvalitet? Sveriges mest produktiva universitet rankas i en ny mätning. (Foto: Adam af Ekenstam)

Små lärosäten ger mycket för pengarna

Hur mycket forskning får man för pengarna? I en ny mätning rankas vilka svenska lärosäten som får mest genomslag i relation till sina intäkter. Flera ...

Läs artikeln
Nicole Kringos berättade om forskningen kring elektrifierade vägar framtidens infrastruktur på ett seminarium i Reaktorhallen. (Foto: Susanne Kronholm)

På väg mot fossilfritt

Hur kan man skapa ett elsystem för ett uthålligt samhälle? Hur kan vi minska utsläppen från flyget? Vad krävs för att elektrifiera våra vägar? Det va...

Läs artikeln
Att lyssna igenom Kungliga bibliotekets mediearkiv i syfte att göra det sökbart skulle ta 120 människor hela deras arbetsliv att genomföra. Foto: Susanne Kronholm.

Ett av världens största mediearkiv ska bli sökbart

Att omvandla text till tal, och tvärtom. Det är vad KTH-forskaren Jens Edlund med kollegor fått drygt 20 miljoner kronor i anslag för att jobba med. D...

Läs artikeln

KTH-kalendern

Nu startar vicerektorernas blogg!

Vill du få en bra överblick över vad som händer på KTH? Vicerektorerna bloggar om allt från utbildning till jämställdhet. Jan Gulliksen om att digitala möten definitivt har framtiden för sig.

Så är det att plugga på KTH

Studenterna Malin, Oscar och Madeleine bloggar om hur det är att plugga på KTH.

Inget lärosäte gagnas av Jantelag

Rektor Sigbritt Karlsson om KTH:s roll i samhället och framtidens akademi.