Till innehåll på sidan

Forskarna om omställningen till hållbar energi

Energy Dialogue 2022

Publicerad 2022-12-07

Kan ekonomisk tillväxt vara hållbar, är omvandligen till en fossilfri framtid genomförbar och vilken är den största förändringen som forskarna vill se till 2040? Det är några av frågorna som talarna på KTH Energy Dialogue svarar på.

KTH Energy Dialogue arrangeras årligen av KTH Energiplattform. Det är en internationell mötesplats för näringsliv, politik och akademi. Syftet är att diskutera ämnen som är avgörande för en hållbar omställning.

I videon ser du årets huvudtalare Richard Pitts tillsammans med professorer från KTH Qianwen Xu, Viktoria Martin och Lorenzo Frassinetti svara på frågorna:

  • Vilken är den största utmaningen i omvandlingen mot hållbar energi?
  • Hur kan vi förbättra samarbetet mellan forskning, politik och företag?
  • Kan ekonomisk tillväxt vara hållbar?
  • Är omvandlingen till en fossilfri framtid genomförbar?
  • Vilken är den största förändringen du vill se till 2040?

Läs mer om Energy Dialogue 2022 

Relaterade nyheter

Forskarna om omställningen till hållbar energi

Kan ekonomisk tillväxt vara hållbar, är omvandligen till en fossilfri framtid genomförbar och vilken är den största förändringen som forskarna vill se till 2040? Det är några av frågorna som talarna p...

Läs artikeln
Abolfazl Khodadadi till höger

Framtidens vattenkraft

Abolfazl Khodadadis forskning om planering och drift av vattenkraftverk resulterade i ett pris för best paper. I slutändan siktar doktoranden på att vara en del av att trygga en säker och prisvärd ene...

Läs artikeln
KTH Royal Institute of Technology
Credit: KTH Royal Institute of Technology

Forskare kan minska den globala energiförbrukningen för datacenter

Forskare har upptäckt ett sätt att minska strömförbrukningen i datacenter avsevärt. De ladda ner beräkningar genom att konvertera särskilda typer av nätverkskort till processorer.

Läs artikeln