Studentexpeditionen

Till Studentexpeditionen för institutionen för fastigheter och byggande kan du vända dig i en rad olika ärenden. Nedan ser du de vanligaste frågorna.

Kontakt

Adress:
Teknikringen 10 B
100 44 Stockholm

E-post:
studentexp.fob@abe.kth.se

Telefon:
0701667407
(endast vid tentamensperioder)

Mer info om de nya tentamensreglerna:

Studentexpeditionen kontaktas via e-post:

studentexp.fob@abe.kth.se

Vi har hand om kurser som börjar på AI, samt AH2401, AG1818, AG1819, AG1819/AG2926, AG2927 och sedan januari 2020 även KF2300, KF2310, KF2320 och KF2420.

Kontaktuppgifter till andra studentexpeditioner gällande andra kurser hittar ni här.

Vi hjälper dig med följande ärenden:

 • Registrering på kurs på grundnivå
  Om du har missat att webbregistrera dig under kursens två första veckor måste du skicka ett mejl till studentexpeditionen för att bli registrerad. Ange namn, personnummer och kurskod. För att vi ska kunna registrera dig måste du vara antagen på kursen. Kontakta studievägledarna för att bli antagen och därefter kontaktar du oss på studentexpeditionen, så kan vi kursregistrera dig.
  Studentexpeditionen för Fastigheter och byggande kan endast registrera dig på kurser som börjar på AI, kurser som tillhör Geodesi samt KF2300, KF2310, KF2320 och KF2420.
 • Omregistrering
  För att bli omregistrerad på en kurs kan du skicka ett mejl med ditt namn, personnummer och kurskod.

 • Canvas
  När du registrerar dig på en kurs ska du automatiskat få tillgång till Canvas inom ett par dagar. Saknar du tillgång till Canvas på en kurs trots att du är registrerad på kursen vänligen skicka ett mejl så hjälper vi dig att få tillgång till Canvas. Tänk på att inbjudan till Canvas skickas till din KTH-mejladress.

 • Anmälan till tentamen och KS
  Anmälan till tentor är obligatorisk och kan bara göras via dina personliga sidor, under tjänster. För instruktioner se länk till KTHs sida om hur man anmäler sig till tentamen .
  Tentamensanmälan öppnar cirka fyra veckor före tentamensdatum, och stänger två veckor innan. Missar du att anmäla dig till tentan kan vi inte efteranmäla dig, utan du får gå till den aktuella tentasalen och skriva tentan i mån av plats. Tänk på att ta med dig giltig fotolegitimation samt en utskrift av giltigt kursregistreringsintyg. Information om hur du skriver ut ett sådant samt våra tentamensregler finner du här . När det gäller Funka måste du vända dig till Funka-gruppen på: funka@kth.se

 • Tentamensanmälan för plussare
  Det är examinator som avgör om du får plussa en tenta som du redan har fått godkänt på. Om du har fått examinators godkännande att plussa kan du anmäla dig via mejl till studentexpeditionen. Ange personnummer och kurskod. Viktigt att tänka på är att anmälninsgperioden för dig som vill plussa är samma datum som övrig tentamensanmälan på webben. Under vårterminen 2020 har möjlighet att plussa kraftigt reducerats då tillfälligt ändrade examinationsformer införts till följd av Covid19-pandemin.
   

 • Begäran av extentor (gamla tentor)
  För att få extentor (tentamensfrågor och eventuellt studentsvar) för en kurs kan du skicka ett mejl, uppge kurskod för den kurs det gäller. Vi har bara tentor och omtentor för två år bakåt i tiden. Vi skickar den tenta som fick det högsta betyget vid just det skrivtillfället. Vi på Fastigheter och byggande har endast hand om tentor med kurskoder som börjar på AI.
   

 • Information om omprövning:
  För begäran av omprövning av ett kursmoment fyll i denna blankett för begäran om omprövning av betyg (docx 125 kB)  och maila in den till Studentexpeditionen.
  Efter att examinator har fattat sitt beslut kommer beslutet att finnas tillgängligt på Mina sidor.
   

 • Information om hur man ansöker om att få påbörja ex-jobb:
  Om du vill ansöka om ex-jobb kontaktar du kursansvarig för att bli tilldelad handledare och examinator. Ansökningsblanketten fylls i tillsammans med handledaren och skickas sedan i original till studentexpeditionen för att du ska kunna bli antagen på ex-jobbet. Länk till mer information om ansökan till ex-jobb.

 • Erhålla Trita-nummer
  För att kunna erhålla ett Trita-nummer måste ditt examensarbete vara godkänt av examinator. Det är examinator som skickar in examensarbetet till studentexpen och studentexpen lägger sedan in Trita-numret i själva arbetet.

Innehållsansvarig:infomaster@abe.kth.se
Tillhör: Institutionen för fastigheter och byggande
Senast ändrad: 2020-06-04