Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 4

 • Första svenska översiktsartikeln i Nature Communications

  Tommy Ohlsson, professor i teoretisk fysik vid KTH, har tillsammans med en tidigare postdoc på KTH vid namn Shun Zhou forskat om neutriner. Arbetet har varit så pass framgångsrikt att det resulterat i den första svenska översiktsartikeln i den välrenommerade tidskriften Nature Communications.

 • Färdas neutriner snabbare än ljuset?

  I dagens Expressen presenteras en nyhet att forskare vid världens största fysiklaboratorium CERN i Genève kan ha gjort en omvälvande upptäckt: en partikel – en så kallad neutrino – som färdas snabbare än ljusets hastighet. Man måste dock göra genomgående vetenskapliga granskningar innan man kan säga att det verkligen förhåller sig så. Det konstaterar Tommy Ohlsson, professor i teoretisk fysik på KTH.

 • KTH-forskare steget före Nobelpristagare

  Partikelfysikerna på KTH hade nästan gett upp hoppet om att upptäckten av massa hos en av universums minsta beståndsdelar, neutrinerna, skulle få ett Nobelpris. – Men till slut kom det vilket är mycket glädjande. Förhoppningsvis kan det ge ett uppsving för vårt forskningsområde, säger Tommy Ohlsson, professor i teoretisk partikelfysik.

 • Nyfiken folkbildare banar väg

  Stella Riad vill förändra den gängse bilden av en fysikforskare. Snart får hon chansen i direktsänd tv när hon ska kommentera årets Nobelpris i fysik.